GÜMÜŞHANE DEMİRYOLUNDA SON DURUM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE DEMİRYOLUNDA SON DURUM

Giriş Tarihi: 17 Ocak 2018 - 22:34

Son Güncelleme: 17 Ocak 2018 - 23:32

5 Şubat 2010 tarihinde kurulmuş olan “Trabzon- Erzincan Demiryolu Platformu” çalışmalarına devam ediyor.

O günden bugüne çeşitli zamanlarda toplanan platformun son toplantısı 16 Ocak 2018 Salı günü Erzincan’da yapıldı. Gümüşhane bu platformun üyesi olmadığı için toplantıya Gümüşhane’den kimse katılmadı.

Erzincan Ticaret Borsası tarafından Hilton Garden Inn’de düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Vali Yardımcıları Dede Musa Baştürk, Yaşar Kemal Yılmaz, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca ile ilgili kurum müdürleri katılırken, Trabzon’dan ise; Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Bekir Şengül, Avrasya Üniversitesi Rektörü Kenan İnan ve Yılmaz Odabaşı katıldı.

Erzincanlı – Gümüşhane – Trabzon- Tirebolu demiryolu ile muhtemel gelişmelerin ve projelerin değerlendirildiği toplantı sonrasında  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül Trabzon’da yayın yapan  61saat’e toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak https://www.61saat.com sitesinde yer alan haber şöyledir:

“Erzincan’da kurulacak ticaret merkezinin deniz ayağının Trabzon limanı olduğunu ifade ettiklerini belirten Şaban Bülbül “Erzincan-Trabzon Demiryolunun hayatı geçerilmesi için öneri kararı alındı. Görmüş olduk ki demiryolunun sadece Trabzon için değil hem Erzincan hem Gümüşhane için çok önemli olduğunu, bu şehirlere çok önemli şeylerin katacağını. Bunu Erzincan tarafından duymak Trabzonluları memnun etmiştir.” ifadelerini kullandı. Bundan sonra işleyecek süreç hakkında bilgiler veren Bülbül “Bundan sonraki süreçte beraber çalışma kararı alındı. Heyetler kendi siyasilerini devreye sokarak projenin hızlandırılması konusunda çalışmalar yürütecek. Konu için Ankara’ya gidilecek ve Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülüp bilgi verilip, sürecin hızlanması konusunda talepler bildirilecektir.” Diye konuştu.

**************************************************************************************

ERZİNCAN-TRABZON – TİREBOLU HATTINDA SON DURUM

Edinilen bilgiye göre bakanlık yetkililerinin de bulunduğu Erzincan toplantısında yapılan değerlendirmelerde 2018 yılı içinde kesin proje çalışmaları tamamlanacağı Erzincan – Gümüşhane – Trabzon ve Tirebolu Demiryolu güzergâhı 3 bölümden oluşuyor.

Birinci Bölüm: Erzincan – Kelkit – Torul güzergâhı

İkinci Bölüm : Torul- Trabzon güzergahı

Üçüncü Bölüm: Torul – Tirebolu güzergâhı

HABERE YORUM

GÜMÜŞHANE DE PLATFORM ÇALIŞMALARINA KATILMALI

 “Trabzon- Erzincan Demiryolu Platformu”nun Ankara’da yapmayı planladığı ziyaret ve ikili temaslara Gümüşhane’nin de katılması gerekir.

Bu konu Gümüşhane siyaset ve idare yönetimi tarafından acilen bir toplantı ile ele alınarak en azından Gümüşhane Demiryolu platformu öncelikle kurulmalı ve bu platform daha sonra Trabzon – Erzincan Demiryolu Platformu ile entegre olmalıdır.

Ayrıca olayın Ankara çalışmaları ve ikili görüşmeler Trabzonlu yetkililerin açıkladığı gibi Gümüşhaneliler tarafından da takip edilmelidir.

Hasan Pir

image_print

HABERLER