GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ BAŞHEHİMİ OP.DR. ARİF ATAY’IN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ BAŞHEHİMİ OP.DR. ARİF ATAY’IN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

Giriş Tarihi: 14 Mart 2018 - 7:30

Son Güncelleme: 14 Mart 2018 - 7:30

BAŞHEHİM OP.DR. ARİF ATAY’IN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

“Bugün 14 Mart 2018, tıp öğrencilerin işgale başkaldırısının 99. yılı.

Ezelden beri hür yaşamış Milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve Tıbbiye Öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümündeyiz, İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu “Tıp Bayramı”.

Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız.

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.

14 Mart 1919’da kadim başkentimiz İstanbul’u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletimizin birliğine ve ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Terörün; huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz.

Milletimize hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duyduk.

Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya hep devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın14 Mart Tıp Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, vefat edenleri rahmetle yad ediyorum.”

Op. Dr. Arif Atay

Başhekim

image_print

HABERLER