GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ’NDE KOVİD-19 TESTLERİ BU HAFTA YAPILMAYA BAŞLANIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ’NDE KOVİD-19 TESTLERİ BU HAFTA YAPILMAYA BAŞLANIYOR

Giriş Tarihi: 24 Ağustos 2020 - 9:44

Son Güncelleme: 24 Ağustos 2020 - 9:46

Gümüşhane’de yapılamaması nedeniyle Kovid-19’la ilgili testler bugüne kadar Trabzon başta olmak üzere civar illerde yapılıyordu. Bu durum ise test numunesi alınan vatandaşların sağlık risk sürecinin uzamasına ve vatandaşların  tedirginliğine yol açıyordu.

Edindiğimiz bilgilere göre; uzun süre standart olmayan mekânsal darlık nedeniyle  Sağlık Bakanlığı’nın onay vermemesinden dolayı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde  kurulamayan Kovid-19 test ünitesinin çalışmasına Sağlık Bakanlığı nihayet izin verdi.

Daha önce Gümüşhane’ye gelmiş Kovid-19 test ünitesinin,  geçen hafta Sağlık Bakanlığı’nın verdiği izin sonrası gerekli kurulumlarının yapıldığı ve bu hafta içinde faaliyete geçeceği bilgisine ulaşıldı.

Sağlık Bakanlığı yetkililerine ulaşan gazetemiz yetkilileri, Sağlık Bakanlığı’nın verdiği müsaade sonrası artık testlerin Gümüşhane’de yapılacağını ve sonuçların çok kısa zamanda alınacağı bilgisine ulaştı.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 24.08.2020

image_print

HABERLER