GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ’NDE VENTİLATÖR SAYISI 24 OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ’NDE VENTİLATÖR SAYISI 24 OLDU

Giriş Tarihi: 06 Ekim 2020 - 10:50

Son Güncelleme: 08 Ekim 2020 - 22:02

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 6.10.2020

Yoğun bakıma ihtiyaç duyan kovid-19 hastaları için en önemli hayati cihazlardan biri olan ventilatör solunum cihazlarının sayısı 24 oldu.

Sağlık Bakanlığı Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı Hemşerimiz Musa Korkut’un katkılarıyla Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne 5 adet yeni ventilatör (Solunum) cihazı getirildi.

Gelen 5 ventilatör ile birlikte Gümüşhane’deki devlet hastanelerinde toplam ventilatör sayısı 24’e ulaştı. Yetkililerden alınan bilgiye göre kısa süre içinde 5 vantilatör cihazı daha Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gelmiş olacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığı salgını kapsamında yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesine çevrilmesinin ardından gönderilen cihazlar buraya kurularak hastaların hizmetine sunuldu. Edinilen bilgiye göre pandemi döneminde bugüne kadar Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde ventilatör cihazı sıkıntısı çekilmedi.

Tamamen yerli üretim olan ‘Biyovent’ marka cihazları hastaların hizmetine sunan Gümüşhane Devlet Hastanesi  yönetimi; pandemi sürecinde yoğun bakım tipi mekanik ventilatör cihazlarının Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kazandırılmasında büyük katkıları olan Sağlık Bakanlığı Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı Musa Korkut’a teşekkür etti.

Yeni cihazlar gelmeden önce Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde 9, Yeni Devlet Hastanesi’nde ise 10 adet ventilatör cihazı hizmet veriyordu. Yeni Devlet Hastanesi’ne gelen 5 adet yeni ventilatör cihazı ile birlikte Gümüşhane merkeze ilçedeki iki Devlet Hastanesinde ventilatör sayısı toplamda 24’e ulaşmış oldu.

VENTİLATÖR NEDİR?

Ventilatör, yaşamsal bir fonksiyon olan solunum işlevini yapay olarak sağlayan cihaza verilen isimdir. Ağza takılan bir hortum aracılığıyla akciğerlere doğrudan oksijen gönderen ventilatör, yoğun bakım tedavilerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Ventilatör, solunum sıkıntısı yaşayan hastalarda akciğerler için önemli bir unsur olmaktadır. Kesintisiz bir güç kaynağına bağlı olan ventilatör, hastanın solunum fonksiyonlarını sağlamaktadır. Ventilatör ayarları, yoğun bakım hemşireleri ve doktorlar tarafından sağlanmaktadır.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ

image_print

HABERLER