Gümüşhane Devlet Hastanesi’ndeki Doktor Sorununu Kim Çözecek? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Devlet Hastanesi’ndeki Doktor Sorununu Kim Çözecek?

Giriş Tarihi: 16 Mayıs 2022 - 9:59

Son Güncelleme: 16 Mayıs 2022 - 9:59

HASAN PİR

(Yazarın 16.5.2022 tarihli Gümüşhane Olay Gazetesi’ndeki köşe yazısıdır)

Bugün Gümüşhane Olay Gazetesi’nin manşet haberinde de Gümüşhane’de doktor yokluğu sorununu işledik.

Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi donanımı ile göz doldurdu ama  yeterli doktor olmayınca fiziki donanım çok da işe yaramıyor.

Devlet Hastanemizde branşlarında tek çalışan hekimlerimiz büyük gayret sarf ederek hizmet veriyorlar. Belki iki üç doktorun vereceği hizmeti bir hekim veriyor. Biz bu hekimlerimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun diyoruz.

Şu anda hastanemizde Gastroenteroloji ve Nefroloji  doktoru yok.  Kardiyoloji, Radyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Göğüs, KBB ve Üroloji branşlarında ise birer doktorumuz görev yapıyor.

Hasta yoğunluğu çok fazla. Bir an önce her branştan yeterince doktor tayini olması gerekir.

Peki bu işi kim halledecek?

Geçmiş yıllarda bir gazetemiz “Sahipsiz Memleket” manşetini atınca pek çok kişi ve çevre bundan rahatsız olmuştu. Biz bugün kimse rahatsız olmasın diye “Sahipsiz Memleket” manşetini atmadık. Ama, hastanemizin sahipsiz olduğunu elimizdeki bilgilerle söylememizden kimse de rahatsız olmaz herhalde…

Gümüşhane ilinin sağlık sorunlarına büyük oranda cevap veren Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde bazı branşlarda doktor eksiği, bazı branşlarda ise doktor yokluğu hastaları mağdur ediyor.

Çok yoğun hasta sirkülasyonunun yaşandığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde doktor azlığı  nedeniyle branşında tek hizmet veren doktorlarımız hasta yoğunluğundan yeterli sağlık hizmeti veremezken, Gastroenteroloji ve Nefroloji  gibi hiç doktoru olmayan branşlarda ise hastalar Trabzon ve Erzurum gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar.

Manşet haberimizde de yazdığımız gibi Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde  Gastroenteroloji ve Nefroloji  branşlarında hiç doktor bulunmazken,  Kardiyoloji, Radyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Göğüs, KBB ve Ürololoji branşlarında ise birer  doktor görev yapıyor. Radyoloji bölümünde doktor azlığı nedeniyle hastalara bir ay sonrasına, belki daha fazla süre sonrasına gün veriliyor.

Doktor sorunumuz bir an önce çözülmeli.

Bu sağlık sorununun öncelikli muhatabı Gümüşhane’de İktidar Partisi yetkilileridir. Bu yetkililer hem olayı irdelemeli, hem de çözüm için her kapıyı zorlamalıdırlar. İlin sağlık bürokratlarını dinlemeli ve hazırlanacak raporu öncelikle sağlık bakanlığına intikal ettirip acil çözüm üretmelidirler.

Biz gazetemize şöyle bir manşet atmayı çok isteriz. “AK Partili yetkililer, Gümüşhane’ye doktor  talebi için bugün Ankara’ya gittiler. Sayın Sağlık Bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşecekler”

Sağlık ihmale gelmez. Gümüşhane’nin doktor ihtiyacı bir an önce çözülmeli. Çözeceklere şimdiden teşekkür ediyoruz.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER