Gümüşhane Eğitimin Neresinde? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Eğitimin Neresinde?

Giriş Tarihi: 12 Eylül 2022 - 9:42

Son Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 9:46

HASAN PİR

Milli Eğitim Bakanlığı okullarında 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı bugün başlıyor.

Yeni eğitim öğretim yılı Gümüşhanemiz ve  ülkemiz için hayırlı olsun.

Eğitim; kamuoyunun en çok tartıştığı konuların başında gelir. Her ilimizde bu böyle olduğu gibi Gümüşhane’de de böyledir.

Gümüşhane tarih boyunca hep eğitimle iç içe anılan bir il olmuştur.

Gelir – geçim kaynakları sınırlı olunca Gümüşhaneliler çözümü okulda ve okumada bulmuştur.

Okul ve memuriyet her zaman bu dar coğrafyadan Gümüşhanelilerin çıkışları için önemli iki kapı olmuştur.

Okul ve eğitimle bu denli iç içe olan Gümüşhane’de öğrencilerin ve okulların başarıları da her yıl sorgulanan, konuşulan gündemlerden biridir.

Bugün Gümüşhanemizde genç, yetenekli, donanımlı öğretmenlerimiz görev yapıyor. Bu öğretmenlerimize güveneceğiz. Onlara inisiyatif vereceğiz.  Gümüşhane’de herkes bu öğretmenlerimize güvenecek. Onlara yardımcı olacak. Okullarımız pırıl pırıl. Okul yöneticilerimiz işin ehli. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz de başarı için ellerinden geleni en güzel şekilde yapma gayretindeler. Dolayısıyla belki biraz daha motivasyon takviyesi ile biz bu işi başarırız.

Milli Eğitim Müdürlüğü yönetimi bir müfettiş edasıyla değil, bir çözüm ortağı yaklaşımıyla öğretmenlerle kol kola olacak. Eğitim, Gümüşhane’de zevk alınan, mutluluk duyulan bir sosyolojik ve sosyal olgu olacak. Derece yapma stresi yaşanmadan hayatın tabii akışı içinde eğitim devam edecek. Başarısızlıkların faturası “z” kuşağı denilen gençlerimize kesilmeyecek.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, 3 Eylül 2022 tarihinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda TEKNOFEST Karadeniz 2022’ye katılarak bir konuşma yaptı. Teknofest finalinde yaptığı bu konuşma çok önemli. Cumhurbaşkanımız bu konuşmasında diyor ki: “En büyük güvencemiz ve umudumuz TEKNOFEST kuşağıdır, Ne Z kuşağı ne Y kuşağı, TEKNOFEST kuşağı”

Anasınıfından lise son sınıfa kadar, lise son sınıftan üniversite son sınıfa kadar gençliğimize belirsiz tanımlı unvanlar değil, kendine güvenen, başarıya kilitlenen, milli ve manevi duygularla donanımlı “TEKNOFEST Kuşağı” mantığı ile baktığımızda Gümüşhane başarısının da hızla yükseldiğini göreceğiz.

Okullarımızda, yıl boyunca sınavlara dayalı rakamsal başarı hedefleri göstermek yerine, öğrencimize de, öğretmenlerimize de “güven, sevgi, samimiyet, paylaşma ve dayanışma” empati yaklaşımı içinde olunabilirse başarı kendiliğinden gelecektir.

Türkiye geneli bir deneme sınavında sınava başlayan öğrencilerin  sınıfına girip, iki dakika da olsa fotoğraf çektirerek öğrencinin dikkatini dağıtmanın getirdiği yıkım ne kadar önemli ise,  yüzlerce öğretmene hitap ederken, “herşeyi ben bilirim” mesajını merkeze koyan bir yaklaşımla konuşma yapıp sonunda başarı beklemek de o kadar sonuçsuz bir sosyolojik olgudur.

Gümüşhane’de birbirimize güvendiğimiz sürece, başarı kendiliğinden gelecektir inşallah.

Eğitimdeki tek çıkar yolumuz güven… güven…güvendir… Okul müdürlerimize güveneceğiz, öğretmenlerimize güveneceğiz, Y, Z değil artık adı Teknofest kuşağı olan gençlerimize güveneceğiz…

Yeni eğitim öğretim yılının tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER