Gümüşhane Ekibi Canla Başla Çalışıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Ekibi Canla Başla Çalışıyor

Giriş Tarihi: 09 Şubat 2023 - 23:04

Son Güncelleme: 09 Şubat 2023 - 23:05

Adıyaman’da Gümüşhane’den destek için giden itfaiye, AFAD ekipleri ve gönüllüler depremden 86 saat sonra enkaz altından aldıkları ses ile birlikte umutlarını yenileyerek, enkaz altında bulunan depremzedeyi çıkarmaya çalışıyor.

Gümüşhane’den deprem bölgesi Adıyaman’a giden Gümüşhane Belediyesi İtfaiye, AFAD ekipleri ve bölgeye yardım malzemesi götürmek için 3 araç ile yola çıkan ve bölgedeki çalışmalara katılan Gümüşhane Olay Gazetesi imtiyaz sahibi İş Adamı Muammer Şeker, Mutlu Şeker, Eyüp Gürbüz, Emrah Tokmak, Önder Peker, Muhammet Berat Kaya, Ercan Aktürk ve Taylan Aydurmuş’un da bulunduğu gönüllüler, depremin üzerinden geçen 86 saatin ardından yıkılan bir binanın enkazından gelen sesler üzerine harekete geçti.

Enkazda çalışma yapan İtfaiye ve AFAD ekipleri enkazda koridor açarak yaralı vatandaşımıza ulaşmak için canhıraşane çalışıyor.

Bölgeye gönüllü olarak gidin Gazetemiz imtiyaz sahibi Muammer Şeker yaptığı açıklamada, “Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekibi, AFAD ekibi ve Gümüşhane’den gelen gönüllüler olarak ortak çalışma yürütüyoruz. Depremin üzerinden geçen 86 saat sonra bir enkaz alanında ses aldık. Aldığımız ses sonrasında hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Enkaz üzerinden açtığımız delik ile bir koridor oluşturup yaralı vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yanında başka vatandaşlarımızın da olabileceğini düşünerek hareket ediyoruz. Adıyaman’da durumlar çok vahim bir boyutta. Bölgede bulunan tüm ekipler üstün gayret göstererek çalışmalarını sürdürüyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Allah tüm ekiplerin ve vatandaşlarımızın yardımcısı olsun.” Dedi.

Ebuzer Yapar – Gümüşhane Olay

image_print

HABERLER