Gümüşhane Ekipleri Umut Olmaya Devam Ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Ekipleri Umut Olmaya Devam Ediyor

Giriş Tarihi: 10 Şubat 2023 - 15:37

Son Güncelleme: 10 Şubat 2023 - 15:39

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü’nden deprem bölgesine görevlendirilen 21 ekip 69 personel   ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarında can başla mücadele ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici AFAD koordinasyonunda deprem anından itibaren hızlıca planlama yaparak, depremzedelerin yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber ettiklerini belirterek şunları söyledi:

”Her an irtibat halinde olduğumuz ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Gaziantep’e 16 kişilik 4 UMKE ekibi ve 12 kişilik 4  112 ekibi, Malatya’ya 9 kişilik 3 112 ekibi, Hatay’a 9 kişilik 3 112 ekibi, Adıyaman’a  6 kişilik 2 112 ekibi olmak üzere deprem bölgesine toplamda  21 ekip 69 personel görevlendirildi. Gaziantep Nurdağı ilçesine  görevlendirilen UMKE ekiplerimiz bu zamana kadar 18 kişiyi enkazdan canlı olarak kurtardı. Ayrıca, kendi imkânları ile enkaz altından çıkan 14 vatandaşımıza da ilk müdahaleyi yaparak ambulans ekiplerine teslim ettiler. Ekiplerimiz, ayaktan müdahale yapılacak olan depremzedeler için de acil müdahale çadırı kurdular. Deprem bölgesine gitmek için birçok personelimiz de istekli. Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızla afet bölgesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Depremin 100. saatinde, Düne Sürücü isimli bir kadın da Gümüşhane ekibimiz tarafından enkazdan canlı çıkarıldı. Bölgeye Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden de gönüllü olarak 4 doktor gitti. Allah devletimizin, milletimizin ve ekiplerimizin yardımcısı olsun”

image_print

HABERLER