GÜMÜŞHANE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YANGIN TATBİKATI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YANGIN TATBİKATI

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2018 - 0:02

Son Güncelleme: 08 Aralık 2018 - 0:02

 

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yangın tatbikatında Gümüşhane Belediye Başkanlığı  İtfaiye Müdürlüğü görevlilerince eğitim verildi.

Tatbikatın başlangıcında Gümüşhane Belediyesi  İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük tarafından brifing salonunda yangınlarda alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirici sunum yapıldı.

Tatbikat eğitimine Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürümüz Ömer Faruk Karataş ve emniyet personeli katıldı.

Sunumun ardından Emniyet Müdürlüğü bahçesinde personele uygulamalı yangın söndürme eğitimi verildi. Tatbikat kapsamında senaryo gereği yangında müdürlük binasında mahsur kalan bir personelin itfaiye merdiveni ile kurtarılması başarılı bir şekilde canlandırıldı.

Düzenlenen yangın tatbikatı hakkında açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, kurum içerisinde her alanda hizmet içi eğitimlere önem verdiklerini belirterek, bugünkü eğitimde ise personellerine yönelik yangın tatbikatı düzenleyerek bu konuda bilinçlenmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Meydana gelen yangınlarda itfaiye ekipleriyle birlikte olaya ilk müdahale edenler arasında polislerin olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Karataş, “Vatandaşlarımızın  can ve mal kayıplarının önüne geçmek için emniyet personelimizin de olaylara daha bilinçli bir şekilde müdahale  etmesi büyük önem arz ediyor. Ayrıca  düzenmiş olduğumuz  tatbikat kapsamında  İl Emniyet Müdürlüğümüz ve ek hizmet binalarımızda acil durumlarda yönetimin süratli ve doğru karar almasını sağlayarak verilerin toplanması, çalışma planının oluşturulması, can ve mal koruma önlemlerinin alınması, hasar tespit, acil müdahale ve kurtarma ekiplerinin faaliyetlerinin organize edilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

Ayrıca tatbikat esnasında AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri de hazır bulundu.

 

image_print

HABERLER