GÜMÜŞHANE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KEMER TAKTIRMADA BÜYÜK BAŞARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KEMER TAKTIRMADA BÜYÜK BAŞARI

Giriş Tarihi: 21 Kasım 2018 - 23:09

Son Güncelleme: 21 Kasım 2018 - 23:09

*Eğitimler ve denetimler sonunda kemer takma oranı Gümüşhane’de  47’ye kadar yükseldi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün  31.08.2018 tarihinde başlattığı “EMNİYET KEMERİ İLE HAYATA BAĞLANIN” projesi kapsamında verilen eğitimler neticesinde Gümüşhane ilinde iki ay gibi kısa bir süre içinde araçlarda kemer takma oranlarında ciddi artışlar yaşandı.

Eğitimler ve denetimler sonunda kemer takma oranı % 47’ye kadar yükseldi.

Konu ile ilgili bilgi veren Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş şunları söyledi:

“Emniyet kemeri takma oranları tespiti için Gümüşhane Üniversitesi ile koordineli olarak ilimizin üç ayrı noktasında proje başlangıcında üniversite öğrencileri ile birlikte yapılan sayım sonucunda emniyet kemeri takma oranının %25 olduğu tespit edilmiştir. İki aylık süreç içerisinde ilimizdeki bütün kurumların projeye öncülük etmesi ve verdiğimiz eğitimler sonucu il genelinde emniyet kemeri takma oranının birinci sayım da %25’ den %40’a ikinci sayım sonucunda  ise  %40 dan %47’ ye çıkmıştır. Proje kapsamında çalışmalar devam edecek ve bu rakamların kısa sürede daha üst seviyelere çıkmasını hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın trafik kazalarından uzak sevdikleriyle huzurlu günler geçirmelerini dileriz.”

(Kaynak: Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Basın Birimi)

 

image_print

HABERLER