Gümüşhane Engelliler Dernek Başkanı Mürsel Eryılmaz’ın İddiaları Araştırılmalı… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Engelliler Dernek Başkanı Mürsel Eryılmaz’ın İddiaları Araştırılmalı…

Giriş Tarihi: 02 Aralık 2021 - 21:37

Son Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 21:37

Gümüşhane Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eryılmaz yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Ey kendisinden dolayı Rabbimin beni azarladığı zat, merhaba!” diyerek Peygamber efendimizin hitap ettiği; gözleri ama Abdullah Bin Ümmi Mektûm, peygamber efendimize gelerek evinde namaz kılmak için müsaade ister. Peygamber efendimiz…

Sen namaz için ezan okunduğunu işitiyor musun? diye sordu. O. Evet cevabını verdi. Hz. Peygamber ;

O halde davete icabet et cemaate gel diye buyurdu. Peygamberimiz burada ama bir zatı toplumdan tecrit etmeyerek onu cemaatin içinde bulunmaya teşvik ettiğini göstermektedir. Ayrıca Peygamber efendimiz Medine dışına çıktığında onu cemaate namaz kıldırması için vekil tayin ettiği de nakledilmektedir.

Bu hadiseyi anlatmamızdaki sebep bakış açısı oluşturmaktır. İmkan verildiğinde de daha güzel işlerin olabileceğini göstermektir. Bu manada değişen dönüşen çok önemli girişimlerin engelliler adına genel manada yapıldığı aşikardır… İstihdamın artırılması, Erişilebilirliğin sağlanması adına resmiyetin oluşturulması, Girişimci engelliler için kendi işini yapmak üzere projeler oluşturulması ve desteklenmesi, Eğitim ve öğretimde yapabilirlik düzeyinin de oluşturulması, iş gücü kaybı nedeniyle yapa bilirliği olmayan engelli kardeşlerimizin de ücretlerle desteklenmesi ve Ağır bakım şartlarında yaşayan engelli kardeşlerimizin de ailelerinin de desteklenmesi gibi başlıklar altında ele almak mümkün. Bu manada çok güzel işlere imza atıldı. Bundan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ediyoruz.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Hayatta mücadeleyi asla elden bırakmadan bize sevgi ile bakan her gönülle engel tanımadan yoldaş olmayı kendimize ilke edindik.

Bu manada yerelde gördüğümüz birçok eksikliği bildirmenin de elzem olduğunu düşündük…

  • Özellikle bazı kurum ve kuruluş yöneticilerini aradığımızda telefonumuza cevap verilmemesini dönülmemesini bir türlü anlamlandıramadık.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp kendini ifade etmeye çalışan bazı engelli kardeşlerimizin dinlenilmemesini bazılarının istemsiz davranışlarından dolayı hor görülmesini bir türlü anlamlandıramadık.
  • Bazı kamu kurumlarında veya bazı özel kuruluşlarda engelli istihdam açığı bulunduğu halde bunu sonuna kadar oyalama girişiminde bulunmasını bir türlü anlamlandıramadık.
  • Sağlık kuruluşlarına gidildiğinde öncelikli hakka sahip olması gerekirken bu hakkı bir türlü kullanamamasını bir türlü anlayamadık
  • Görme engelli ve yürüme engelli kardeşlerimizin sokağa çıktığında erişilebilirliğin çözümü noktasında yığınlarca sorunla karşılaşmasını bir türlü anlamlandıramadık.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının onca toplantı yapılıp kararlar alınmasına rağmen eksikliklerini giderememesini bir türlü anlamlandıramadık.
  • Hepsinden öte ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimiz tespit edilirken bazı noktalarda siyasi davranılmasını bir türlü anlamlandıramadık.
  • Defalarca dile getirmemize rağmen ulaşamadığımız ve en kısa sürede çözümünü bulacağız sabredin sözü verildiği halde çözüm noktasında hiçbir adım atılmayan ucube kurum Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasının o alanda hala faaliyet göstermesini bir türlü anlamlandıramadık.
  • Bu ve buna benzer birçok sorunun giderilesi adına 3 Aralık engelliler gününü saymasak dinleme zahmetinde bulunulmamasını bir türlü anlamlandıramadık.

Aslında bakıldığında bu konuların giderilmesiyle alakalı bütün resmiyet oluşturulmuş ancak bakış açısıyla alakalı bol problem yaşamamız nedeniyle bu sorunlar hep ötelenmiş.

3 Aralık dünya engelliler günü özveriyle çalışan basın mensupları kardeşlerimize de bize sorunlarımızı duyurmamız açısından yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz.

İnşallah realiteler üzerinden bu meselelere bakılarak bir an önce çözüme kavuşturulur. Evet biz engelli olabiliriz fakat bunu asla bir engel olarak görmüyoruz diyor. Yeter ki önümüze engeller dizilmesin diye bekliyor. 3 Aralık dünya Engelliler Gününde değil bütün zamanlarda tüm kardeşlerime huzur güven ve mutluluk içinde yaşamalarını temenni ediyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.

image_print

HABERLER