GÜMÜŞHANE ESNAFINDAN VALİ TAŞBİLEK’E TEŞEKKÜR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ESNAFINDAN VALİ TAŞBİLEK’E TEŞEKKÜR

Giriş Tarihi: 11 Mayıs 2020 - 11:32

Son Güncelleme: 11 Mayıs 2020 - 11:39

Gümüşhane’nin sevilen esnaflarından Ersin Gür; Kasım 2018 den itibaren ilimizde görev yapan Vali Kamuran Taşbilek’in örnek teşkil eden mülki idari amirliği yanında mütevazı fahri Gümüşhaneli duruşu nedeniyle Gümüşhane’de farklı iş kollarında esnaflık yapan kesimin takdirini topladığını ifade etti.

Ersin Gür yaptığı açıklamada aslen Sivaslı olan Vali Taşbilek’in benzer kültür kökenli olmasının da Gümüşhane açısından bir fırsat olduğunu belirtti.

Yöresel ürünler üzerine 15 yıldır merkezi konumda olan işyerinde çok sayıda vatandaşı ağırlama imkânı bulan ve yaptığı sohbetlerde Vali Taşbilek’in örnek duruşu nedeniyle vatandaşların memnuniyetlerini dile getiren Gür şunları söyledi:

“Yöresel ürünler alanında uzun süredir merkezi konumdaki işyerimde esnaflık yaptığımdan dolayı çok sayıda misafir ağırlama imkânı buldum. İlimize konser ya da farklı programlar çerçevesinde gelen sanatçılardan tutun da spor adamlarına, ilimize siyasi ziyaretler yapan siyaset büyüklerimizden tutun da uzun gurbet hayatı yaşayan Gümüşhaneli hemşerilerimize ve Gümüşhane’de ikamet eden her kesimden vatandaş ve meslek erbabı ile sürekli sohbet imkanımız oldu.

Misafirlerimizle ve vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerimizde söz Vali Bey’den açıldığında çalışmalarının takdir topladığını ve insanlarla olan diyalogundan halktan biri olarak karşı tarafın düşüncelerini can kulağı ile dinlemesinin insanımız üzerinde büyük etki yaptığını gördüm.

Özellikle esnaf ziyaretlerine önem verdiğini gözlemlediğimiz Valimiz, biz esnafları ile bu ziyaretleri ile mutlu etmektedir. Önceleri Valilik halkın gitmekte çekindiği yöresel ifade ile meramını anlatmaktan imtina ettiği bir yerken özellikle son yıllarda bu durum aşılmış Vali Taşbilek’le birlikte bu duvar tamamen yıkılmıştır. Liyakate önem vermesi, kendisine gelen şikâyet ve dileklerle bizzat ilgilenmesi onu farklı kılmaktadır.

Son aylarda tüm dünyaya kavuran koronovirüs ( kovid-19) sürecinde almış olduğu önemler Valimizin il dışında da takdirle karşılanmasını sağlamamıştır. Biz esnaflarla getirilen kısıtlanmaların toplum sağlığı nedeniyle olduğunun bilincinde olduğumuzdan yapılanları kısıtlama değil bir süreliğine temkinli olma olarak algılamaktayız. Vali Bey’in öncülüğünde çalışmalarla koronavirüs konusunda Türkiye’nin gururla örnek gösterildiği bir il haline geldik. İnanıyoruz ki çok kısa zaman içerisinde normalleşme sürecinin zirvesi de Gümüşhane olacak ve Valimizi işyerlerinde daha güzel şekilde ağırlama mutluluğu yaşayacağız. 10.05.2020”

Ersin GÜRGümüşhane Esnaflarından

image_print

HABERLER