GÜMÜŞHANE GÜMÜŞSU FABRİKASI YENİDEN ÜRETİME BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE GÜMÜŞSU FABRİKASI YENİDEN ÜRETİME BAŞLADI

Giriş Tarihi: 28 Eylül 2018 - 23:34

Son Güncelleme: 28 Eylül 2018 - 23:34

Çeşitli nedenlerle 2011 yılında kapanan Gümüşhane Gümüşsu Fabrikası, Gümüşhane Belediyesi tarafından satın alındıktan sonra  28 Eylül 2018 Cuma günü “Gümüşhane 24.Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali”nin de birinci günü yeniden üretime başladı.

Gümüşsu Fabrikası Gümüşhane Belediyesi’nin şirketi tarafından işletilecek.

Gümüşsu fabrikasının yeniden işletmeye açılması nedeniyle, Tekke köyündeki fabrika bahçesinde 28 Eylül 2018 Cuma günü bir tören yapıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş şunları söyledi:

“Fabrikanın tekrar faaliyete başlaması nedeniyle Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i tebrik ediyorum. Marka olmak çok önemli. Gümüşsu markasını çocukluğumdan hatırlıyorum. Devlet işletmecilik yapmaz. Her toplantıda söylüyorum. Gümüşhane gibi illerde eğer özel sektör girişimci olarak bu alanlara giremiyorsa devletin bu alanlara girmesi lazım. Aksi takdirde yok olur gideriz. Hiçbir marka değerimiz bir şeyimiz olmaz. Sıkıcı bir kent mi olalım yoksa marka bir kent mi olalım. Bu kararı hep birlikte vermek durumundayız. Yöneticilerimize moral verin. Belediye başkanı ile ilgili sorunlarınız olabilir, eksiklikleri olabilir ama bakın buraya bir işletme açmış. Bu memleketin çalışanlarının da morale ihtiyacı var. Açalım şurayı ondan sonra eleştirecekseniz eleştirin. Başkanımızın bir amacı ve hedefi var.  Gümüşhane’de güzel şeyler oluyor. Başarılı olacağına inandığım fabrikada emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“1974’te burada yanan ışığı tekrar söndürmeyelim, hep beraber yakalım” anlayışıyla yola çıktık. Gümüşsu fabrikasını 3 milyon 250 bin liraya Halkbank’tan satın aldık.ve  Belediyemizin şirketine bağlı bir işletme olarak yeniden üretime başlattık. Hem kamu hem de özel müteşebbis kafasıyla inşallah bu fabrikayı rekabet edebilir düzeye getireceğiz. Bu fabrika Gümüşhane’nin, hepimizin. Herkesin bu fabrikaya sahip çıkacağını düşünüyorum. Bu fabrikanın bacasının yanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tek işimiz yol kaldırım yapmak değil. Amacımız hem bütün Gümüşhane’nin 320 köyü ve komşu illerdeki üreticilerimizle birlikte ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Allah’ın izniyle fabrikamız yine o eski günlerine geri dönecek. Gümüşhane’nin dağlarında yetişen meyveler ekonomiye bir değer olarak kazandırılmaya devam edilecek. Bugün ülke olarak içerisinde bulunduğumuz bir ekonomik savaş var. Bu zor dönemde gerek ekonomiye gerekse istihdama katkı sağlamak adına çıktığımız bu yolda Rabbim yardımcımız olsun. Fabrikamızın yeniden üretime açılmasında desteklerini bizden esirgemeyen Valimiz Sayın Okay Memiş’e, Milletvekillerimiz sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a, İşletme müdürümüz Sayın Yüksel Demir’e, Halk Bankası yetkililerine ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum”

Gümüşsu Fabrikası Müdürü Yüksel Demir de yaptığı konuşmada Gümüşsu fabrikasının kuruluşu ve geçirdiği dönemler hakkında bilgi verdi.

Protokol üyeleri konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Ayas’ın yaptığı duaya sonrası müteakip kurdele kesilmesiyle fabrikanın açılışı gerçekleşmiş oldu.

image_print

HABERLER