Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi’nde Maske Üretimi Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi’nde Maske Üretimi Başladı

Giriş Tarihi: 31 Mart 2020 - 17:33

Son Güncelleme: 31 Mart 2020 - 17:40

Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda dokuz gönüllü kadın öğretmen ve usta öğretici, koronavirüs salgınına karşı tedbir amaçlı olarak maske üretmeye başladı.

Maskeler Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü uzmanlarının istediği özelliklerde hazırlanıyor.

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde ve diğer sağlık birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarının maske ihtiyacını karşılamak üzere üretilen maskeler Devlet Hastanesi yetkililerine ücretsiz olarak teslim edilecek.

Halk Eğitim Merkezi’nde maske üretim çalışmaları, günde 300, toplamda 5000 adet üretim hedefiyle sürdürülüyor. Talep doğrultusunda üretim kapasitesi arttırılabilecek.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Taş ile birlikte Giyim ve Dikiş Atölyesinde maske üretimi yapan gönüllü öğretmen ve usta öğreticileri ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi Doğan; yapılan bu çalışmadan çok memnun kaldıklarını, zor şartlar altında gece gündüz çalışan ülkemiz sağlık mensuplarına sunulacak olan bu maskelerin çok anlamlı olduğunu belirterek Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerine, üretimde bizzat çalışan öğretmen ile usta öğreticilere teşekkür etti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ – 31.03.2020

image_print

HABERLER