Gümüşhane İçin Bazı Tedbir Önerileri - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İçin Bazı Tedbir Önerileri

Giriş Tarihi: 30 Mart 2020 - 22:20

Son Güncelleme: 30 Mart 2020 - 22:50

HABER/YORUM: HASAN PİR

Ülkemizde koronavirüs salgınına karşı en üst seviyede önlemlerin alınması salgının erken sona ereceği noktasında vatandaşımıza güven ve umut veriyor.

Yayınlanan genelgeleri ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Pandemi kurulu kararlarını takip ediyoruz. Devletimiz her ayrıntıyı değerlendiriyor, en ince noktaları hesaplıyor ve işi şansa bırakmadan önlemler alıyor.

Vatandaşlarımız devletimizin aldığı önlemlere büyük oranda uyum gösteriyor. Devletin aldığı kararlara sadık kalmak zaten Türk milletinin önemli bir özelliğidir.

Her ilin kendisine mahsus özellikleri dolayısıyla koranavirüs tehdidi noktasında iller arasında alınan  kararlarda farklılıklar da olabiliyor.

Bu bağlamda  Türkiye’nin en çok yaylasına sahip Gümüşhane ilimizde yaylalar önümüzdeki süreçte potansiyel risk taşıyor.

Vatandaşlarımız bundan sonraki zaman dilimlerinde yaylalara çıkabilirler.

Yaylalara çıkılması demek risklerin yaylalara taşınması demektir. Bunun için şimdiden bu işin önü kesilmeli vatandaşların yaylalara çıkışı önlenmelidir.

Bunun da yolu;  çoğu kapalı olan yayla yollarının İl Özel İdaresi tarafından açılmaması, açık olanların da kapatılmasından geçer.

Bir diğer konu da  muhtarların dikkati çekilerek il özel idaresinden yayla yollarının açılması için istekte bulunmalarının önü kesilmelidir. Bu konuda ilçe Kaymakamlarının dikkati çok önem arz eder.

Son günlerde Türkiye genelinde köy karantinalarının artış göstermesi dikkatleri köylere çekti.

Bu nedenle muhtarların köylerde bulunması mecburiyeti getirilmelidir. Çünkü muhtarlar tarafından köy giriş çıkışları kontrol edilmezse sıkıntı büyür. Kendisi köy dışında olup cep telefonları ile işleri dışarıdan yürüten muhtarlar da varsa yetkililer bu hususa da dikkat etmeli ve muhtarların köylerinde bulunması sağlanmalıdır.

Bir diğer önemli konu da sokaklardaki hareketliliğin azaltılması lazım. Gümüşhane içinde ikamet eden vatandaşlarımız evden çıkmazken, özellikle büyük şehirlerden köylerine gelen vatandaşların özel araçları ile günübirlik şehre girip rahat rahat gezmeleri de aslında riskleri içinde barındırıyor. Şehrin giriş kapılarında bu konuda gerekli önlemler alınabilir.

Baharın gelmesiyle ilgili kurumlarca vatandaşlara fidan dağıtım işlerinin de iptal edilmesi gerekir.

image_print

HABERLER