GÜMÜŞHANE İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARATAŞ'TAN POLİS HAFTASI TEŞEKKÜRÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARATAŞ’TAN POLİS HAFTASI TEŞEKKÜRÜ

Giriş Tarihi: 11 Nisan 2020 - 0:03

Son Güncelleme: 11 Nisan 2020 - 0:03

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 175 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. Yıl dönümü Gümüşhane’de 10 Nisan 2020 Cuma günü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de etkisini gösteren Kovid-19 Virüsü tedbirleri nedeniyle az sayıda katılımcı ile düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş tarafından Atatürk Anıtına çelek sunuldu. Daha sonra Vali Kamuran Taşbilek kutlama heyetini makamında kabul ederek, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. Yıldönümünü kutladı. Ayrıca Şehit Polislerin kabirleri ziyaret edilerek, burada Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun  175. Yıldönümü münasebetiyle bir teşekkür mesajı yayınlayan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, geçmişi şan ve şerefle dolu olan Türk Polis Teşkilatı’nın elde ettiği başarılar ile halkının gönlünde hak ettiği güveni kazandığını belirterek,  teşkilat personelinin görevlerini yerine getirirken hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermediğini vurguladı.

Mesajında Kovid-19 Virüsü salgını  nedeniyle Polis Haftası etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldıklarını söyleyen İl Emniyet Müdürü Karataş: “Bugün tüm dünya insanlığı çok zor bir dönemden geçmektedir. Salgın nedeniyle genel sağlığın korunması adına bu yıl teşkilatımızın kutlama etkinliklerini askıya aldık. İnşallah bundan sonraki senelerde halkımızla kaynaşacağımız çok daha güzel etkinliklere imza atarız. Yeter ki şu zorlu süreci tez zamanda atlatalım” dedi.

Gerek kendilerini bizzat arayarak ve gerekse  gönderdikleri çiçeklerle ve mesajlarla Polis Haftasını kutlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’a, Vali Kamuran Taşbilek’e, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak’a, kamu kurum müdürlerine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, siyasi parti temsilcilerine ve Gümüşhaneli vatandaşlara şükranlarını sunan İl Emniyet Müdürü Karataş: “Teşkilat olarak tüm halkımıza layık olmak için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Karataş mesajının sonunda,  devletin ve milletin selameti uğrunda canlarını esirgemeyen Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnetle yad ederek, emekli olan ve halen görevi başındaki teşkilat mensuplarına ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İL ENBİYET MÜDÜRLÜĞÜ – 10.04.2020

image_print

HABERLER