GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ MASKELİ TOPLANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ MASKELİ TOPLANDI

Giriş Tarihi: 08 Haziran 2020 - 16:02

Son Güncelleme: 08 Haziran 2020 - 16:02

Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ara verilen Gümüşhane İl Genel Meclisi toplantıları, Haziran ayı oturumlarıyla yeniden başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan toplantıda İl encümenine ile İhtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Erdoğdu, koronavirüs salgını dolayısıyla ara verilen meclis toplantıların İçişleri Bakanlığının yeni yayınladığı kararla yeniden başladığını söyledi.Toplantıların gerekli tüm tedbirlerin alınarak yapılacağını dile getiren Başkan Erdoğdu: “Yaklaşık iki aylık aranın adından meclis toplantılarımıza yeniden başladık. Toplantıdan önce meclis salonumuzda sosyal mesafeye uygun şekilde otuma düzeni oluşturuldu. Meclis olarak alınması gereken tüm gerekli tedbirleri alarak toplantılarımıza başladık. İnşallah ülkemiz bu beladan kısa süre içerisinde kurtulur. Yapacağımız toplantıların ilimize ve ülkemize hayırlı olması diliyorum” diye konuştu.

Tüm meclis üyelerinin maske takarak katıldığı toplantıda ilk olarak il encümenine üye seçimi yapıldı. Gizli oy yöntemiyle yapılan oylamada, AK Parti’den Mihdat Uçan, Hüseyin Bedir, MHP’den ise Vedat Soner Başer İl Encümeni olarak seçildi.

Toplantıda daha sonra İhtisas Komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi. Bir yıl boyunca görev yapacak olan Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarına 7, Çevre ve Sağlık, Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler ile Tarım Hzimetleri komisyonlarının ise 5’er üye seçilmesine karar verilirdi.

Yapılan oylama sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Hüseyin Bedir, Mahmut Zengin, Kadir Yıldız, Bahtiyar Soylu, MHP’den Kürşad Karabıçak, Yakup Mehmani Aygün, Bayram Yiğit, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna AK Parti’den Mihdat Uçan, Reşat Çalışkan, Mehmet Emin Erdoğdu, Tuncay Taşdemir, MHP’den Kemal Emiroğlu, Bayram Yiğit, Coşkun Korkmaz, Çevre ve Sağlık Komisyonuna AK Parti’den Tuncay Taşdemir, Sami Tuncay, Reşat Çalışkan, MHP’den Kemal Emiroğlu, Vedat Soner Başar, Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna AK Parti’den Hüseyin Bedir, Mahmut Zengin, Bahtiyar Soylu, MHP’den Kürşad karabıçak, Bayram Yiğit, Tarım Hizmetleri Komisyonuna AK Parti’den Kadir Yıldız, Tuncay Taşdemir, Sami Tuncay, MHP’den Yakup Mehmani Aygün, Coşkun Korkmaz oy birliğiyle seçildi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İL GENEL MECLİSİ BASIN BİRİMİ -08.06.2020

image_print

HABERLER