Gümüşhane İl Genel Meclisi’nde Seçimler Yapıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nde Seçimler Yapıldı

Giriş Tarihi: 03 Nisan 2018 - 15:39

Son Güncelleme: 03 Nisan 2018 - 15:39

-Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları başladı
-İl Encümeni ve İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri yapıldı
-Denetim komisyonu çalışmasını tamamladı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantılarda ilk olarak İl Encümeni ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı, denetim komisyonunun raporu görüşüldü.

Önümüzdeki bir yıl boyunca İl Encümeninde görev yapacak olan İl Genel Meclisi üyelerinin seçimi gizli oy yöntemiyle yapıldı. Yapılan seçim sonucunda AK Parti’den Zülfikar Bal, Mustafa Pala, MHP’den Hayati Topçu İl Encümeni üyesi olarak seçildi.

Toplantıda daha sonra yine bir yıl boyunca görev yapacak olan ihtisas komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi.

Grupların teklifleri ile gerçekleştirilen açık oylama sonucunda 6 kişiden oluşan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna AK Parti’den Tuncay Taşdemir, Hüseyin Bedir, Hüseyin Güvendi, Mustafa Pala, MHP’den Erbil Taştan, İsmail Tozlu, yine 6 kişiden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Zülfikar Bal, Ahmet Güler, Hüsamettin Şahin, Tuncay Taşdemir, MHP’den Mehmani Aygün, Mustafa Adil Gürses seçildi.

Diğer komisyonlar 5’er kişiden oluşurken 3 üye AK Parti, 2 üye MHP’den seçildi. Buna göre Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna AK Parti’den Hüseyin Bedir, Tuncay Taşdemir, Hüseyin Güvendi, MHP’den Hayati Topçu, Erbil Taştan, Pestil, Köme, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonuna AK Parti’den Hüseyin Bedir, Hüsamettin Şahin, Ahmet Güler, MHP’den Mehmani Aygün, Mustafa Adil Gürses, Çevre Sağlık Komisyonuna AK Parti’den Zülfikar Bal, Mustafa Pala, Hüsamettin Şahin, MHP’den İsmail Tozlu, Hayati Topçu seçildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan İl Özel İdaresinin 2017 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemleriyle ilgili Denetim Komisyonunca hazırlanan rapor, komisyon başkanı Hüseyin Bedir tarafından meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

(Kaynak: Gümüşhane İl özel İdaresi Basın Bürosu)

image_print

HABERLER