GÜMÜŞHANE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Giriş Tarihi: 14 Nisan 2017 - 0:10

Son Güncelleme: 14 Nisan 2017 - 0:11

Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında 13 Nisan 2017 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman ve koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Gümüşhane’de 2017 yılında kamu kuruluşlarının 4 milyar 29 milyon 284 bin TL tutarlı 301 projesi bulunduğunu kaydeden Vali Okay Memiş: “Ulaşılması zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Son 14 yılda ilimiz 6,5 milyar lirayla, nüfusuyla orantılandığında en fazla yatırım alan bir il. Özellikle karayollarında Türkiye’de emsali görülmemiş bir atak yapıldı. Dağlar delindi, yollar duble oldu, insanlar birbirine kavuştu. DSİ’nin gölet inşaatları da devam ediyor. 500 bin dönüm araziyi sulanabilir araziye çeviriyoruz. Daha ulaşılabilir bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2019 sonunda Zigana Tüneli’nin açılması ve diğer duble yolların bitmesiyle limana olan mesafemiz 40 dakikaya iniyor. Denize ulaşımımız bizim için ve çevre illerimiz için çok önemli. Deniz demek ticaret demek. En ücra ilçemizden bir saatte Trabzon’a ulaşacağız. Bunlar bizi çok mutlu eden yatırımlar.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Gümüşhane’de takdire şayan çalışmaları olduğunu dile getiren Vali Memiş: “DSİ tarım ve hayvancılığa, Doğa Koruma ve Milli Parklar turizmimize çalışıyor, minnettarız. Gümüşhane halkı adına yatırımcı kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Gümüşhane devletine, milletine, vatanına, bayrağına, anayasal sistemine bağlı bir vatandaş kitlesinden oluşuyor. Onun için ne kadar hizmet etsek azdır vatandaşlarımıza.” diye konuştu.

Salyazı Havalima’nın ihalesinin bu yıl yapılması konusunu takip ettiklerini ifade eden Vali Okay Memiş; önümüzdeki günlerde Köse’ye Salyazı Havalimanı için heyet geleceğini belirterek, “Bu da bizim ilimiz için çok önemli. İl merkezinin Salyazı Havalimanını kullanabilmesi için bize kestirme yol lazım. Bu yönde Karayolları’nın bir çalışma yapmasını istiyoruz. 40 dakikada Trabzon’a ulaşırken, 20 dakikada Salyazı’ya ulaşabilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra, bölge müdürleri kurumlarının Gümüşhane’de yürüttüğü çalışmalarla ilgili birer sunum yaparak, soruları cevaplandırdılar.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER