GÜMÜŞHANE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINDA BU KONULAR DA GÖRÜŞÜLMELİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINDA BU KONULAR DA GÖRÜŞÜLMELİ

Giriş Tarihi: 09 Ekim 2019 - 14:33

Son Güncelleme: 13 Ekim 2019 - 14:50

Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu’nun 2019 yılı son toplantısı yarın (10 Ekim 2019 Perşembe) günü Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda yapılacak.

Başta il yatırımları olmak üzere koordinasyon gerektiren konuların görüşüldüğü bu toplantıya Sayın Valimiz, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, bölge Müdürleri, kamu kurumu müdürleri başta olmak üzere Gümüşhane’nin tabiri caiz ise beyin takımı katılacaklar.

BU YAZIMIZDA İL KOORDİNASYON KURULUNDA AŞAĞIDAKİ KONULARIN DA GÖRÜŞÜLMESİ GEREKTİĞİNİ YETKİLİLERE HATIRLATMAK  İSTİYORUZ

1- Gümüşhane merkez ilçe Bağlarbaşı mahallesinde Üniversite giriş kapısı önünde karayolu üzerinde bulunan ve özellikle yaşlı, çocuk ve engellilerin kullanmasına uygun  olmayan devasa demir üst geçide asansör yapılması konusu.

2- İki yıl önce gündeme gelen ama hâlâ bir çalışma yapılmayan Gümüşhane çevre yolu tünel ve kavşaklarına ad verilmesi ve çevre yolu içinden şehre iniş kavşaklarına bölgesel çıkış adlarının verilmesi konusu.

3- Özellikle cığ afetine maruz bölge raporu bulunan Torul Yurt Köyü’nün köy başı bölgesindeki ormanda ağaç damgalama ve kesim olayının durdurulması konusu.

4-Yeni Devlet Hastanesi  hafriyatının döküldüğü Karşıyaka mahallesindeki bölgeye dökülmüş olan hafriyatın nasıl rehabilite edileceği konusu.

5- Gümüşhane Karşıyaka Tabiat Parkı’na yapılacak olan teleferik projesinin ve diğer alt yapının son durumunun ne olduğu konusu.

6- Gümüşhane ve ilçelerindeki derelerde alabalık yasaklılığına dair yasak levhalarının derelere acilen dikilmesi konusu.

7-Gümüşhane Harşit Dere ıslahının son durumu.

8-Gümüşhane Valiliği İl  Proje Ofisi’nin son üç yıl içinde il genelinde hangi projeleri yapıp yapmadığı konusu.

9- Gurbetçi Gümüşhanelilerin köylerinde ev yapma sıkıntılarına nasıl  çareler üretileceği konusu.

10- Köy yerleşim yerlerinde hâlâ çalışmayan cep telefonlarının çalışması için neler yapıldığı konusu.

11- Yeni alternatif Hastane kampüsü için ( Gümüşhane Devlet Hastanesi, Sağlık Meslek Lisesi, Dumlupınar İlkokulu ) grubunun bir kampüs haline getirilmesi için şimdiden bir planlama yapılıp yapılmadığı konusu.

12- Gümüşhane merkez ilçe kent meydanına 24 saat hizmet verecek bir turizm bürosunun açılması konusu.

13- Gençliğimizin her türlü tehlike ile karşı karşıya olduğu günümüzde; gençlerimiizn ve halkımıızn kolayca ulaşabileceği Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları ve Diyanet vakfı yayınlarının satışının yapılması için Merkez Kemaliye Camii  kampüsündeki bir alanda bir satış ofisi yapılması konusu.

14- Uzun süredir atıl bekleyen Gümüş Otel’ın Öğretmenevi’ne tahsis edilmesi konusu.

15-Geçen yıldan söz verilen merkez Çamlıca Mahallesi Kızılköy birimine asfalt dökülüp dökülmeyeceği konusu.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER