Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin 2020 Faaliyet Raporu Kabul Edildi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2020 Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Giriş Tarihi: 06 Mart 2021 - 15:57

Son Güncelleme: 06 Mart 2021 - 15:58

Gümüşhane İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıların son gününde İl Özel İdaresi’nin 2020 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Gümüşhane İl Genel Meclisi geçtiğimiz pazartesi günü Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında başlayan mart ayı toplantılarında Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan İl Özel İdaresi’nin 2020 yılı faaliyet raporunu meclis üyelerinin bilgisine sundu.

5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunun 39.maddesine göre hazırlanan raporda kurumun il genelinde 318 köy ve bağlısına yaptığı hizmet ve yatırımların tek tek sıralandığını kaydeden Akdoğan, kurum imkanlarıyla 16,4 milyon lira değerinde yeni yol, yol onarımı, stabilize, asfalt, malzemeli bakım, 1 ve 2.kat sathi kaplama asfalt yol çalışması yaptıklarını söyledi.

Gümüşhane’deki vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için yürüttükleri altyapı, eğitim, sağlık, tarım, turizm, gençlik spor, afet, katı atık çalışmalarını şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda katılımcı ve çözüm odaklı bir anlayışla sürdürdüklerini kaydeden Akdoğan, 16,4 milyon liralık yol hizmetlerinin yanında 3 milyon liralık içme suyu ve sulama, 1,3 milyon liralık tarımsal destekleme, 1,5 milyon liralık imar ve katı atık, 1 milyon liralık turizm yatırımı olmak üzere toplam 22 milyon lira değerinde yatırım yaptıklarını belirtti.

Mecliste kabul edilen raporu onaylandıktan sonra bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İl Özel İdaresi’nin web sitesinden de kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Akdoğan, bu çalışmaların yapılması noktasında başta Vali Kamuran Taşbilek olmak üzere, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve İl Genel Meclisi üyelerine, destek veren, emek veren herkese ve alın teri döken personeline teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ise meclis kararlarının yüzde 90’ının uygulanmış olmasının gurur verici olduğunu belirterek, Covid-19 salgınına rağmen 2020 yılında İl Özel İdaresi’nin başarılı bir performans göstererek yaptığı çalışmalardan dolayı Gümüşhane halkı adına emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan oylamada İl Özel İdaresinin 2020 yılı faaliyet raporu mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde yer alan diğer maddelerin görüşülmesiyle devam eden toplantıda Şiran İlçesi Karaca Mahallesinde İl Özel İdare sitesi bodrum katının kiraya verilmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek, Plan-Bütçe ile Tarım Hizmetleri Komisyonuna sevk edildi.

Gündemde yer alan İl Özel İdaresi görevleri arasında yer alan ancak kamu hizmetleri alanına girmeyen özel şahıs ve şirketlerin talepleri doğrultusunda yapılacak olan özel etütlerden alınacak ücretlerin belirlenmesi hakkındaki Tarım Hizmetleri ile Plan-Bütçe komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşülerek, kabul edildi.

Toplantının son oturumunda İl Özel İdaresi 2021 yılı iş program taslağı hakkındaki teklif yazı, görüşülerek, İmar-Bayındırlık ile Plan-Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Gündemde yer alan İl Özel İdaresi makine parkına kayıtlı olan iş makinesi, araç ve diğer teçhizatlar ile ilgili özel ve tüzel kişilerden gelen kiralama talepleri doğrultusunda 2021 yılında yapılacak olan kiralama ücretlerinin belirlenmesi ilgili Plan-Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü. İlgili gündem maddesiyle ilgili Plan-Bütçe Komisyon Başkanı Hüseyin Bedir’in meclise bilgi vermesinin ardından görüşülerek kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan İl Özel İdaresi Tarım Hizmetlerinin Şube Müdürlüğünün 2021 yılı bütçesinde yer alan gölet yapım ve onarım projesi kapsamında teklifte belirtilen gölet yapım ve onarım iş programıyla ilgili Tarım Hizmetleri, İmar-Bayındırlık, Çevre-Sağlık Komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Reşat Çalışkan’ın gündem maddesiyle ilgili meclise bilgi vermesinin ardından raporlar ayrı ayrı görüşülerek, kabul edildi.

Toplantıda İl Özel İdaresi Tarım Hizmetlerinin Şube Müdürlüğünün 2021 yılı bütçesinde yer alan sulama tesisi yatırım programı kapsamında teklifte belirtilen yapım ve onarım iş programıyla ilgili Tarım Hizmetleri Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek, kabul edildi.

Gündemin son maddesi olan ilimiz sulama tesisi altyapı iyileştirme projesi kapsamında teklifte belirtilen projelerin gerçekleştirilebilmesi için Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından ödenek talep edilmesiyle ilgili Tarım Hizmetleri ile Plan-Bütçe komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşüldü. Tarım Hizmetleri Komisyon Başkanı Kadir Yıldız’ın gündem maddesiyle ilgili meclise bilgi vermesinin ardından, raporlar ayrı ayrı görüşülerek, kabul edildi.

KAYNAK: Gümüşhane İl Genel Meclisi Basın Birimi

image_print

HABERLER