GÜMÜŞHANE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KENE UYARISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KENE UYARISI

Giriş Tarihi: 22 Mayıs 2020 - 17:01

Son Güncelleme: 22 Mayıs 2020 - 17:01

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, halk arasında kene hastalığı olarak bilinen Kırım –Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile ilgili olarak 22 Mayıs 2020 Cuma günü bir kamuoyu duyurusu yayımladı.

 Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü’nün duyurusu şöyledir:

“Kırım –Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı kene ısırmalarına bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalık olup, havaların ısınmasıyla birlikte Gümüşhane genelinde vaka sayılarında artış görülmektedir.

Hastalıktan korunmak için bahçe, tarla, ahır ve pikniğe giderken uzun kollu ve açık renkli elbise giyilmeli, pantolon paçaları çorap içine alınarak, eve dönüşlerde mutlaka vücut ve elbiseler kontrol edilmelidir.

Kenelerin insan vücuduna tutunmalarında çıplak elle temas etmeden en kısa sürede ince uçlu pens veya  eldiven, bez ve poşet gibi çıplak elle teması önleyen malzemeler kullanılarak çıkarılmalı, kene tutunan yeri, su ve sabunla temizleyerek, tentürdiyot veya baticon gibi bir antiseptik ile silinmelidir.

10 gün içerisinde ateş, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı gibi şikâyetler görülürse en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin ölümle sonuçlanabileceği ve hastalığın hafif şekilde atlatılmasının erken teşhis ve tedavi ile mümkün olabileceği unutulmamalıdır.”

image_print

HABERLER