Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Yemenici’den Aşı Açıklaması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Yemenici’den Aşı Açıklaması

Giriş Tarihi: 16 Ağustos 2021 - 22:39

Son Güncelleme: 16 Ağustos 2021 - 22:43

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, salgınla mücadele kapsamında Gümüşhane’deki vaka sayılarını en asgariye indirmek, aşılama oranını da maksimum seviyeye çıkarmak için oluşturdukları ekiplerle hafta sonunda da çalışmak kaydıyla Gümüşhane’nin her köşesinde sahada olduklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın güncel verilerine göre Gümüşhane’mizde bugün(16/08/2021) %52. 4 olan aşılama oranını artırmak için ilimiz, ilçelerimiz ve köylerimizde adeta aşı seferberliği başlattıklarını aktaran İl Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, “sağlık çalışanlarımızın özverili çalışması ve vatandaşlarımızın duyarlılığıyla bu işin üstesinden geleceklerini kaydetti.

Kovid19 ile Savaşımızda En Büyük Silahımız Aşıdır.

 Dr. Necip Yemenici” salgını sona erdirecek ve bu savaşta galip gelmemizi sağlayacak en büyük silah aşıdır. Son günlerde Ülkemiz ve İlimizde artan vakalar neticesinde hastanelere yatışların %95 ini ne yazık ki, hiç aşı yaptırmayanlar oluşturmaktadır. Bu tablo aşı olmanın ne denli önemli olduğunun apaçık göstergesidir. Onun için hiç aşı yaptırmamış vatandaşlarımızı aşı olmaya, 1. ve 2. doz aşılarını yaptıranları da 3. doz aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. hastanelerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz, aile sağlığı merkezlerimiz ve birçok noktada kurduğumuz çadırlarla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

Siz Köyden Gelemiyorsanız, Biz Sizin Ayağınıza Geliriz.

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici” yaz dönemi olması dolayısıyla vatandaşlarımız, köylerinde bağ-bahçe işleriyle meşgul olduklarından şehir ve ilçe merkezlerine gelip, aşı olmaya pek de ehemmiyet göstermiyor, bir de kulaktan dolma aşı karşıtı haberlerin dillendirilmesi haliyle süreci olumsuz etkiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak, köylerimizde aşılanmamış insan bırakmamak maksadıyla” Siz Gelemiyorsanız, Biz Sizin Ayağınıza Geliriz” temasıyla oluşturduğumuz ekiplerimizle il ve ilçelerimize bağlı bütün köylerimizde üstelik randevusuz ve hafta sonu da dahil olmak üzere aşılama çalışmalarını yürütüyoruz, toplumsal bağışıklık sağlanıncaya kadar da yürüteceğiz. Başaracağız,  çünkü artık aşı var.” ifadelerini kullandı.

“En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli”

Dr. Yemenici açıklamasının son kısmında” Sağlık Bakanımızın ifade ettiği gibi, en az iki doz aşı olunmadan bağışıklığın elde edilmediğine işaret ederek, “En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli. Bu konuda çok önemli bir bilimsel çalışmayı tamamladık. Bugün önde gelen bilimsel bir dergide yayınlanması için girişimimizi de yaptık. Sonuçlarını hem siz değerli vatandaşlarımızla hem de dünya kamuoyu ile paylaşacağız. Sizlere çalışmamızın en önemli sonuçlarından bazılarını ifade etmek isterim. İnaktif aşı olan vatandaşlarımızda en yüksek koruma seviyesi, 3 doz inaktif aşı olan vatandaşlarımızda. Buna en yakın koruma seviyesi ise iki doz inaktif aşı olup 3. doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızda. İlan edilen gruplarda 3. doz aşının yaptırılması son derece önemli ve faydalı olarak belirginleşti. İncelemeye ilişkin veriler dünya kamuoyu tarafından ilk defa öğrenilecek ve belki de ülkelerin aşı politikalarını değiştirecek. 3. doz aşı olması önerilen grupta yer alıyorsanız mutlaka 3. doz aşınızı olun. İki doz aşı olmamışsanız kendinizi aşı olmuş kabul etmeyin.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ – 16.08.2021

image_print

HABERLER