Gümüşhane İletişim Fakültesi Öğrencilerine Büyük Ödül - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İletişim Fakültesi Öğrencilerine Büyük Ödül

Giriş Tarihi: 29 Temmuz 2021 - 23:28

Son Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 23:32

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri geliştirdikleri sosyal girişim projeleriyle Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün Programı’ndan 1’inci olup büyük ödülü aldılar.

İletişim Fakültesi öğrencileri geliştirdikleri sosyal girişim projeleri ile Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın “imeceLAB” desteğiyle hayata geçirdiği fikirfeza gençlik hackathonu’nda Türkiye’nin en yetenekli 466 genci arasından 1’inci gelmeyi başardılar.

Öğrencilerden Seda Fırın, Mustafa Akıncı, Serdar Aslan ve Vehpi Demir birincilik ödülü olan 10.000 Euro hibeyi de almaya hak kazandı. Bugüne kadar sayısız başarıya imza atan İletişim Fakültesi öğrencilerimiz ilk kez bir AB Projesinden derece elde etmeyi ve hibe almayı başarmış oldu.

Düzenlenen yarışma ve öğrencilerimizin almış olduğu büyük ödül hakkında düşüncelerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuya ilişkin şunları söyledi: “Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, Türkiye’deki sivil toplum örgütleri ve aktivistlerin küçük ölçekli/kısa dönemli hak odaklı çalışmalarına ayni katkı ve uzmanlık desteği veriyor. Fikirfeza gençlik hackathonu ise genelde teknolojiyi ilgilendiren alanlarda ekiplerin bir araya gelerek donanım, ürün ya da proje geliştirdiği bir yarışmadır. Yarışmacılar, kısıtlı bir süre içinde ortak bir alanda bulunarak belirli bir probleme odaklanmış biçimde çalışma yürütürler. Söz konusu proje, gençlere salgın koşulları dolayısıyla fiziksel olmasa da dijital ortamları paylaşarak, toplumun aktif vatandaşlığı hayata geçirmesi yolunda medya, sanat, teknoloji ve eğitim aracılığıyla fikir/proje üretmeleri için alan açmayı hedefleyen bir projedir. Katıldıkları her yarışmada dereceyle ayrılan, bizlere büyük bir gurur ve sevinç yaşatan İletişim Fakültemiz yeni bir başarıyla bu sevincimizi katladı. İletişim Fakültesi öğrencilerimiz konuşma bozukluğuna farkındalık oluşturmak amacıyla kurdukları ‘Kekele Tv’ adlı sosyal medya projesiyle birinci olup, 10.000 Euro değerindeki hibeyi almaya hak kazandılar. Öğrencilerimiz yarışmada yakaladıkları büyük başarıyla beraber aldıkları hibeyi de yeni projelerde kullanabilme imkânına sahip olacaklar. İnanıyorum ki öğrencilerimiz aldıkları bu hibeyle birlikte daha büyük işlere imza atacaklar. Başarılarından dolayı öğrencilerimiz Seda Fırın, Mustafa Akıncı, Serdar Aslan ve Vehpi Demir’i yürekten kutluyorum. Öğrencilerimizin başarısında pay sahibi olan İletişim Fakültesi akademik ve idari personelimize de teşekkür ediyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 29.07.2021

image_print

HABERLER