Gümüşhane İletişim Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İletişim Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Giriş Tarihi: 22 Haziran 2022 - 22:18

Son Güncelleme: 22 Haziran 2022 - 22:18

Gümüşhane Üniversitesi’nin dünyaya açılan yüzü olan İletişim Fakültesi, pandemi süreci nedeniyle 2 yıllık aranın ardından düzenlediği görkemli törenle geleceğin iletişimcilerini mezun etti.

Üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, bölüm ve fakülte derecesi yapan öğrencilere belge ve plaket verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen mezuniyet törenleri için 2019-2020 ve 2020-2021 yılı mezunları adına dereceye giren öğrenciler tarafından hazırlanan videonun izlettirilmesi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Mezun öğrenciler adına fakülte birincisi Murat Kaymazalp’ın konuşması ve kütüğe plaka çakmasının ardından söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz, mezun olan öğrencilere “Güle güle demiyor, meslektaş olarak aramıza hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, İletişim Fakültesinin tüm mensuplarına ve emek verenlere kurulduğundan bugüne kadar elde ettiği başarılar ve ödülleri nedeniyle teşekkür ederek, “Lütfen mezun olduktan sonra Gümüşhane Üniversitesi ile bağlarınızı koparmayın. Sizin başarılarınız bizim gururumuzdur” dedi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır ise 4 yıl kendi hikayelerini yazmaya başlayan öğrencilerin bu keşif yolculuğuna katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir, modern zamanda günler, aylar ve yılların nasıl geçtiğinin farkında olunmadığının altını çizerek, “Gönüllere girmek gönül yapmak önemli. Diplomalar yaşam amacı olamayacak kadar sembolik şeylerdir. Bunun içini dolduracak eylem ve duygular önemli. Bizim temel felsefemiz önce insan olmak sonra meslek erbabı olmak. Hayatımızı güzelleştirecek şeyleri öğrenmeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

Bu yıl ilk defa mezun veren Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan da konuşmasında fakülte birincisinin Gazetecilik bölümünden çıkmasının önemli olduğunu belirterek, öğrencilere şu nasihatlerde bulundu: “Bundan sonra en zor süreçtesiniz. Gazetecilik zor ve meşakkatli bir meslek. Sabır gerektiren bir meslek. Saygınlık kazandıran bir meslek. Sizlerin bu mesleğin saygınlığını koruyacağınızı düşünüyorum. Gayretli olmanızı ve yılmamanızı istiyorum.” 

Müzik dinletilerinin yapıldığı programda dereceye giren öğrencilere plaket takdimi ve ödülleri, Medya Merkezi birimlerinde görev alan öğrencilere sertifikaları, Kampüs FM’de görev yapan öğrencilere belgeleri, yarışmalarda İletişim Fakültesini temsil eden öğrencilere takdir belgeleri protokol üyeleri ve davetliler tarafından verildi.

Mezun olan öğrencilere belge takdimi, mezuniyet yemini ve kep atma töreniyle program sona erdi.

image_print

HABERLER