GÜMÜŞHANE İLETİŞİM’İN “PEMBE KİMLİK” BELGESELİ BİR BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ DAHA KAZANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İLETİŞİM’İN “PEMBE KİMLİK” BELGESELİ BİR BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ DAHA KAZANDI

Giriş Tarihi: 17 Nisan 2020 - 16:39

Son Güncelleme: 17 Nisan 2020 - 16:40

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen “Pembe Kimlik” isimli belgesel film, 12. Uluslararası ROFİFE Film Festivali’nde Birincilik Ödülüne layık görüldü.

Birincilik ödülünü kazanan Pembe Kimlik belgesel filminin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tolunay Tekmek, Görüntü Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Abdurrahman Demir, danışmanlığını ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten yaptı.

26 – 28 Mart 2020 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan; ancak dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle iptal edilen ödül töreni, ROFİFE Film Festivali’nin YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Belgesel Dalında Birincilik Ödülüne layık görülen filmin yönetmeni Tolunay Tekmek canlı yayına bağlanarak, ödülünü aldı.

Ödüllerin canlı yayında açıklandığı festivalde ayrıca sanatçılara özel ödüller de verildi. Usta oyuncu Selda Alkor’a Emek Ödülü, oyuncu Umut Karadağ’a Onur Ödülü, oyuncu Devrim Yakut ve oyuncu Laçin Ceylan’a Başarı Ödülü takdim edildi.

2017 yılında “İsterdim”, “Kırmızı” ve “Bademler” belgesel filmlerimizin de 3 ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attığı festivalin jüri üyeleri arasında usta yönetmenler, görüntü yönetmenleri ve akademisyenler yer alıyor. Festival düzenlenme yöntemi ve kapsamlı jüri sistemi nedeniyle Türkiye’nin önemli festivalleri arasında görülüyor.

Filmin yönetmeni Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Tolunay Tekmek şunları söyledi: “Belgeselimiz 11. ödülünü kazandı. Ödüller gelecekteki projelerimiz için güzel bir motivasyon kaynağı oluyor. Ama bizim her zaman bir amacımız var, o da belgeselimize konu olan insanlarımıza yardımcı olmak. Elbet bir gün bu arkadaşlarımıza yardım edilecek. İşte o zaman bu ödüllerimiz anlam kazanacak. Her zaman arkamda duran aileme, ekip arkadaşım Abdurrahman Demir’e ve gece gündüz demeden bize elinden gelenin fazlasını veren, ruhen bittiğimizde bize moral veren, hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz Danışman hocam Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten hocama çok teşekkür ederim”

Filmin danışmanı GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ise: “Festivallerin iptal edildiği ve ertelendiği, zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde anlamlı bir ödül kazandık. Yüzlerce filmin arasında Gümüşhane Üniversitesi ekibi tarafından çekilen “Pembe Kimlik” belgesel filmimizin Birincilik Ödülü’ne layık görülmesi, bizler için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Bu ödülle birlikte GÜFA 32’nci ödülünü kazandı. Geçmişteki ve bugünkü başarılarımız yeni projelerimiz için güç veriyor. Bu doğrultuda Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek hocamızın vizyonu doğrultusunda yeni filmler çekmeye devam ediyoruz. 2020 yılında Gümüşhane Üniversitesi GÜFA olarak 7 yeni belgesel ile film festivallerinde sanatseverlerle buluşmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Bizlere huzurlu ve verimli çalışma ortamı sunan yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyor, ödül kazanan öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise içinde bulunulan günlerde çok sevindirici bir haber almanın mutluluğunu ve haklı gururunu dile getirerek: şunları söyledi:

 “Geçen yıl üniversitemizi birçok alanda temsil eden ve aldığı birbirinden değerli ödüllerle bizleri gururlandıran İletişim Fakültemiz, bu başarısına bir yenisini daha eklemiş oldu. İletişim Fakültesi uygulama birimlerimizden GÜFA tarafından çekilen ‘Pembe Kimlik’ isimli belgesel film 12. Uluslararası ROFİFE Film Festivali’nde Birincilik Ödülüne layık görüldü. Bu ödülle birlikte gurur kaynağımız olan İletişim Fakültemiz ulusal ve uluslararası yarışmalardan 56’ncı ödülünü ve Gümüşhane Film Atölyesi ise 32’nci ödülünü kazanmış oldu. Mutluyuz, gururluyuz. Yaşadığımız şu zor süreçte bizlere bu mutluğu yaşatan öğrencimiz Tolunay Tekmek’e ve Pembe Kimlik filminin ortaya çıkmasında öğrencimizin danışmanlığını üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz ve tüm hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki üniversitemiz yeni projelerle birlikte birçok ödülün daha sahibi olacaktır”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 17.04.2020

image_print

HABERLER