GÜMÜŞHANE İLİNDE AKTİF 423 EVDE SAĞLIK HASTASI VAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

8 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İLİNDE AKTİF 423 EVDE SAĞLIK HASTASI VAR

Giriş Tarihi: 22 Temmuz 2019 - 16:50

Son Güncelleme: 22 Temmuz 2019 - 16:50

“Gümüşhane İli Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyonu” 22 Temmuz 2019 pazartesi günü Vali Yardımcısı Ali Arıkan başkanlığında yaptığı toplantıda Gümüşhane ilindeki  evde sağlık hizmetleri çalışmalarını değerlendirdi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda evde sağlık hizmetlerinin koordinasyon sorumlusu Dr. Hüsniye Aslan tarafından sunu eşliğinde brifing verildi.

Dr. Hüsniye Aslan’ın verdiği bilgiye göre  Merkez ilçede 287, Torul’da 16, Kürtün’de 30, Köse’de 2, Şiran’da 31 ve Kelkit’te ise 57 olmak üzere Gümüşhane ilinde toplam 423 aktif evde sağlık hastası bulunuyor.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde üzerinde önemle durulan konu ise daha önce Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan “Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği içerisinde Yürütülmesine Dair İl Protokolü”nün aktif bir şekilde çalıştırılması ve özellikle Gümüşhane Belediyesi tarafından hasta nakil aracı takviyesi yapılması istendi.

Toplum için çok önemli bir risk grubunu oluşturan “evde sağlık ve evde bakım hastaları”na en iyi hizmetin kurumlar arası işbirliği ile yapılacağı konusunda hemfikir sağlandı.

Öte yandan komisyona sunulan önerilerle evde sağlık hizmetleri için Cumartesi – Pazar, bayram ve resmi tatil günlerinde de nöbetçi ekiplerin oluşturulması  önerildi.

Yapılan değerlendirmelerde; evde sağlık hizmetleri ile Türkiye’nin dünyanın en önde gelen hasta odaklı sağlık hizmeti veren ülkelerinin başında geldiği belirtilerek, Bu hizmetin Gümüşhane şartlarında da İl Sağlık Müdürlüğü organizesinde  en güzel şekilde yerine getirildiği belirtildi. Hasta ve hasta yakınlarının sağlık yöneticileri başta olmak üzere doktor, hemşire, sağlık memuru ve  diğer görevlilere teşekkür ettikleri ifade edildi.

Komisyona yapılan tavsiyeler içinde ise evde sağlık hizmeti alan hasta yakınları ile belirli aralıklarla toplantılar yapılması ve broşör bastırılması, hasta taşıma ve nakillerinde görevli personelin sayısının artıırlması ve eğitimleri hususları da yer aldı.

image_print

HABERLER