Gümüşhane İnönü Mahalesi Mordut Bölgesi’ne Acilen Basgeç  Sistemi Kurulmalı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İnönü Mahalesi Mordut Bölgesi’ne Acilen Basgeç  Sistemi Kurulmalı

Giriş Tarihi: 23 Ekim 2023 - 8:31

Son Güncelleme: 23 Ekim 2023 - 8:33

Gümüşhane Olay Gazetesi Haberi / 23.10.2023

Son 30 yıl içinde 26 vatandaşımızın araç çarpması nedeniyle vefat ettiği İnönü Mahallesi Mordut mevkiinin içinden geçen ana karayolu tehlike saçmaya devam ediyor.

Gümüşhane kent merkezi şehir içi karayolu güzergâhının en tehlikeli noktalarından biri olan İnönü Mahallesi Mordut mevkiine acilen “Basgeç” sisteminin kurulması isteniyor.

Edinilen bilgiye göre Mordut Camii’nin yanında bulunan  ve  kullanılmayan üst geçitten dolayı bugüne kadar karayolu üzerine sinyalizasyon ya da ‘Basgeç sitemi’ kurulmadı. Son otuz yıl içinde yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 26 vatandaşımız araç çarpması sonucu vefat etti.

Konu ile ilgili sorularımızı cevaplandıran İnönü Mahallesi Muhtarı Ali Doğan şunları söyledi: “Günün her saatinde araç yoğunluğunun yaşandığı İnönü Mahallemizin Mordut bölgesinde vatandaşlarımız yoldan karşı geçerken en az 10 dakika beklemek zorunda kalıyorlar. Diğer taraftan bölgede karayolunun zemin yükseltisi ve kavisi kör nokta oluşturduğundan Bağlarbaşı istikametinden gelen araçların görünmemesi nedeniyle kendilerini araçlara göre ayarlayamayan yayalar büyük tehlike atlatmaktadırlar. İnönü Mahallesi’nin bu kesiminde maalesef son 30 yılda 26 vatandaşımız karşıdan karşıya geçerken araç çarpması nedeniyle vefat etti. Yaralanan onlarca vatandaşımızı da bu sayının dışında tutuyorum. Bu nedenle bölgeye acilen ‘Basgeç sistemi’ acilen  kurulmalıdır.”

BASGEÇ YAPILAN BÖLGELER RAHATLADI

Gazetemiz muhabirlerinin yaptığı araştırmaya göre, Bağlarbaşı Mahallesi’nde Ahmet Ziyaüddin Camii kavşağına yapılan basgeç sistemi bölgede yaya geçişlerini rahatlattığı gibi,  Karşıyaka Mahallesi’nde Baro binası önüne konulan basgeç sistemi de bu bölgede yaya geçişlerini rahatlattı.

HEM YAYA GEÇİŞ CİZGİSİ ÇİZİLMELİ, HEM BASGEÇ SİSTEMİ KURULMALI

Gümüşhane içinden geçen karayolu üzerinde en tehlikeli bölgelerden biri olan İnönü Mahallesi Mordut mevkiinde yolun iki tarafında yer alan iş yerlerinin bulunduğu bölgeye hem bir yaya geçidi bölgesi belirlenip işaretleme yapılmalı, hem de aynı bölgeye basgeç sistemi kurulmalı.

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi / Ebuzer Yapar

image_print

HABERLER