GÜMÜŞHANE İŞGEM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İŞGEM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI

Giriş Tarihi: 25 Aralık 2018 - 22:32

Son Güncelleme: 25 Aralık 2018 - 22:32

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’la birlikte 25 Aralık 2018 Salı günü Torul Harmancık köyünde bulunan Gümüşhane İŞGEM tesislerine gelerek, Genel Müdür Gürbüz Odabaşı’ndan bilgi aldı ve faaliyette olan işletmeleri gezdi.

Pestil ve köme üretim, matbaa ve karton üretim tesisleri ve makine parkını inceleyen Vali Taşbilek, gazetecilere yaptığı açıklamada Gümüşhane İŞGEM’in Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının rekabetçi sektörler programı çerçevesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen 8 milyon avroluk bir proje olduğunu hatırlattı.

İŞGEM’in çalışmaları, faaliyetleri ve İŞGEM felsefesi ile ilgili bilgiler almak için burada olduklarını kaydeden Vali Taşbilek: “Gurur duyduğumuz ve Gümüşhane’ye kazandırılmış olan İŞGEM projesinin merkezindeyiz. Türkiye’ye örnek olabilecek özellikli bir yatırım. İnşallah ilerleyen süreçte bunu Türkiye’ye rol model olacak şekilde bir kalıba oturtacağız ve hep beraber Türkiye’de yeni gelişen İŞGEM’ler bu modeli örnek alarak Türkiye’ye yayılacak. İlaveleriyle yaklaşık 8-9 milyon avroluk bir proje. Gümüşhane’nin en önemli projelerinden birisi. Burada hem iş kurmak isteyen müteşebbislerimize bir model olmak, işlerini geliştirmek isteyenlere eğitimler vermek hem de içindeki işlikler vasıtasıyla onlara fiziki mekanlar da oluşturarak burada onların üretim yapmalarına katkı sağlayacak bir çalışma alanı olacak. Şuan kuruluş aşaması olduğu için bir takım eksiklikleri, yol alması gereken hususları söz konusu. Bunları da tamamladığımız zaman Gümüşhane’miz için de çok özellikli bir kazanç olacak. Bizim istihdamımızı şekillendirmede, iş artışında da çok özel bir model olarak Gümüşhanelilere hizmet edecektir” dedi.

Gümüşhane İŞGEM’in henüz emekleme sürecinde olduğunu ve yeni başladıklarını ifade eden Vali taşbilek: “Burası daha emekleme sürecinde. Yeni başladık. Sistem oturacak. Matbaasıyla, karton üretim işletmesiyle Gümüşhane için önemli bir tesis. Pazarını genişletmemiz lazım” dedi.

Birtakım destekleri de kendilerinin sağlayacağını ifade eden Vali Taşbilek: “Ortaklık modeli içerisinde Ticaret Odamız var, biz varız, birtakım kuruluşlarımız ve belediyelerimiz var. Bu tür yatırımların vebali var. 8 milyon avro sonrasından eklenenle 9 milyon avro civarı bir meblağ. Bugünün parasıyla 55-60 milyon TL. Bunda biz başarılı olmak zorundayız. Bize güvenen, bu projede bize destek olan herkesin yüzünü ak etmemiz lazım. Kar etmemiz lazım. Bunun bütün çabasını elbirliğiyle vereceğiz. Gümüşhaneliler olarak, kurumlar olarak, özel sektör olarak, fabrikalar, TSO olarak vereceğiz. Maksat burada müteşebbise model olabilmek. Kurduğu stratejiyle de bölgeye çok iyi hitap etmesi lazım. Hep beraber yapacağız. Nasipse önümüzdeki sene sonunda buranın başarısını kutlamaya gelelim istiyorum. Bütün enerjimizi de şu anda ona veriyoruz” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER