Gümüşhane Jandarması’ndan Yoğun Bayram Tatili Mesaisi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

1 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Jandarması’ndan Yoğun Bayram Tatili Mesaisi

Giriş Tarihi: 18 Nisan 2024 - 22:48

Son Güncelleme: 18 Nisan 2024 - 22:48

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Ramazan Bayramı tatili boyunca yaptığı çalışmalar basınla paylaşıldı.

Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında;

  • Yapılan kontrollerde, çeşitli suçlardan arama kaydı olan 7 şahıs ile ülkemize yasa dışı yollardan giriş yapmış olan 3 Afganistan uyruklu yabancı şahıs yakalandı.
    • Yapılan faaliyetler esnasında; 14 gr metamfetamin, 5,5 gr bonzai, 4,7 gr kubar esrar, 2 adet sentetik uyuşturucu, 3.750 adet içi kıyılmış tütün doldurulmuş makaron ve 792 gr tütün ele geçirildi.
    • Trafik Jandarma Timlerince “Hayatla Yarışılmaz” mottosu ile kazaların önlenmesi amacıyla il genelinde mobil plaka tanıma sistemleri, radarlı hız denetimleri, havadan drone ile kontroller gerçekleştirilmiş, sivil jandarma personeli ile otobüslerin denetimleri yapıldı. Denetimlerde sürücülerin ve yolcuların seyahatlerde emniyet kemerini kullanmaları, sürücülerin yorgun, uykusuz ve hızlı araç kullanmamaları, gece şartlarında mecbur kalmadıkça yolculuk yapmamaları, hatalı sollamadan kaçınmaları, kavşaklarda dikkatli olmaları, alkollü araç kullanmamaları konularında denetim ve uyarılarda bulunuldu.

    Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen bayram süresince Trafik Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan yollarda meydana gelen 4 adet kazada (3’ü tek taraflı, aşırı hız ve dönemeçlere hızlı girmek suretiyle yoldan çıkma, 1’i şerit ihlali suretiyle çift taraflı karşılıklı çarpışma) sürücülerin dikkatsizliği ve tedbirsizliği nedeniyle 10 vatandaşımız yaralandı.

    Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 18.04.2024

    image_print

    HABERLER