Gümüşhane Kamuoyu “Sağlığı” Sorguluyor!.. - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Kamuoyu “Sağlığı” Sorguluyor!..

Giriş Tarihi: 06 Nisan 2022 - 0:05

Son Güncelleme: 06 Nisan 2022 - 0:08

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi – 06.04.2022

27 Aralık 2021 tarihinde hizmete giren Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi’nin  fiziki binasındaki mükemmellik Gümüşhane kamuoyunu memnun ederken,  kamuoyu,  hastanede verilen sağlık hizmetlerinin de aynı oranda artırılmasını talep ediyor.

Gümüşhane kamuoyunda ciddi şekilde konuşulan ve tartışılan sağlıkta kalite arayışları için gazetemiz muhabirlerinin derlediği başlıklar şunlardır.

  • Yeni hastanede uzman doktor yokluğundan kaynaklı sıkıntılar vatandaşı mağdur ediyor. Şu anda Enfeksiyon, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Kardiyoloji, Radyoloji branşlarında yeterli  uzman doktor bulunmamaktadır. Uzman doktor yetersizliği hastaları mağdur etmekte, Trabzon gibi illere gitme gereği doğmaktadır. Örneğin şu anda Radyoloji uzmanı  bir tane olunca ilgili uzman acil vakalar haricinde normal vakalara yetişememektedir. Peki mağdur olan vatandaş ne yapmalıdır?
  • Eski hastane döneminde Gümüşhane kamuoyunda sıkça dile getirilen  ve hatta devrin Sağlık Bakanı tarafından da söz verilen “Anjiyo ünitesi” nin kurulması için ne bekleniyor?   Kamuoyu sağlık yetkililerinin, il yönetiminin ve siyasi erkin konuya el atıp bir an önce anjiyo  ünitesinin kurulmasını istiyor. Yetkililer ise konu açıldığında Anjio ünitesi için gerekli  doktor ve imkan yokluğundan bahsetmektedirler. Bu  cevap halkı ikna etmemektedir.  Bunları tedarik edecek olan  halk değil, Gümüşhane’nin yönetimsel ve siyasal aktörleri ile Sağlık Bakanlığıdır. Vatandaşımız  yetkililerin mazeret  değil, çare üretmesini beklemektedir. Vatandaş bu konuda bir an önce “Anjiyo ünitesi” nin kurulmasını  istiyor.
  • Vatandaşın diğer bir beklentisi de kanser hastaları için “Kemoterapi ünitesi”nin kurulması ve gerekli doktor alt yapısının oluşturulmasıdır. Neredeyse hemen hemen her gün Trabzon hastanelerinde yüzlerce Gümüşhaneli hasta kemoterapi alırken, bu imkan Gümüşhane’ye  neden getirilmez.

Yetkililer artık “Gümüşhane gibi küçük bir ile Anjiyo ve Kemoterabi  üniteleri  kurulmaz” düşüncelerinden kendilerini arındırmalı, Gümüşhane’ye küçük  bir il gözüyle bakmayı bırakmalıdırlar. 

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 06.04.2022

image_print

HABERLER