Gümüşhane Kemaliye’de Hadis Sohbetleri Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Kemaliye’de Hadis Sohbetleri Başladı

Giriş Tarihi: 01 Aralık 2021 - 11:11

Son Güncelleme: 01 Aralık 2021 - 11:11

Gümüşhane İl Müftülüğü, toplumu din konusunda aydınlatma görevi çerçevesinde her kesimin sahih dini bilgiye ulaşması için ihtiyaç ve beklentilere göre çeşitli programlar düzenliyor.

Göreve başladığı günden bugüne Gümüşhane’de dini hizmetlerin yaygınlaşması için büyük gayret sarf eden İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, son olarak Merkez Kemaliye Camii’nde “Hadis Dersleri” başlattı.

Alınan karar gereği her perşembe günü akşam ile yatsı namazı arasında Merkez Kemaliye Camii’nde hadis sohbetleri yapılmaya başlandı.

Merkez Kemaliye Camii’nde İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından yapılan Hadis sohbetlerinde hadis alanında meşhur olan Sahih-i Buhari kitabı okunup mütalaa ediliyor.

Aynı zamanda bir muhaddis olan Ahmed Ziyaüddin Gümühanevî Hazretleri’nin doğum memleketi olan Gümüşhane’de “Hadis” derslerinin yapılıyor olması vatandaşlarımızda büyük memnuniyet uyandırdı. Hadis dersleri ile vatandaşlarımızın İslam dininin ana kaynaklarından ikincisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sünnetlerini en doğru şekilde öğrenip, uygulamaları ve toplumda sünnet bilincinin oluşması amaçlanıyor.

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 01.12.2021

image_print

HABERLER