Gümüşhane Kent Konseyi “Turizm Meclisi” Kurma Kararı Aldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Kent Konseyi “Turizm Meclisi” Kurma Kararı Aldı

Giriş Tarihi: 07 Kasım 2023 - 23:02

Son Güncelleme: 07 Kasım 2023 - 23:03

Gümüşhane Kent Konseyi’nin  pazartesi günü  yapılan olağan genel kurul toplantısında “Turizm Meclisi” kurulması kararlaştırıldı.

Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Belediye Başkanlığı Toplantı Nikah salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, yürütme kurulu üyeleri, Kadın Meclisi ve Engelli Meclisi Başkanlarıyla, genel kurul üyelerinin katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.

Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, yaptığı açılış konuşmasında dönem içinde yapılan çalışmalar hakkındaki bilgilendirme yaparak Gümüşhane’nin hem butik hem tarihi hem de turistik mekanları fazla olan bir şehir olduğunu hatırlattı.

“Gümüşhane bugüne kadar turizmde değerlendirilememiş bir şehir”

Kentte yıllardan beri ekonominin düzelmesi noktasında, istihdama katkı noktasında sürekli bir tartışma yaşandığını belirten Demirağ, “Bizler de Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri olarak bunu her toplantıda istişare ettik, değerlendirdik. Fabrikalar kurulsun, organize sanayi bölgeleri büyütülsün diye konuşmalarımız oldu ama şehrimiz butik bir şehir ve aynı zamanda gerçekten doğası da güzel olan bir şehir, turistik mekânları oldukça fazla olan ve bugüne kadar değerlendirilememiş olan bir şehir. Turizm konusunu ön plana çıkarıp gerekli çalışmaları yaparak şehrimize gerçekten önümüzdeki 50 yılına etki edecek olan bir hizmeti etmiş oluruz” dedi.

Demirağ, Turizm Meclisi’nin kurulmasının ardından çağrıya çıkılarak kentte turizm konusunda çalışan bilim adamları, sektör temsilcileri, esnaflar, turizm konusunda araştırma, çalışma yapmış kişileri davet edeceklerini, bilimsel verilere dayanarak Gümüşhane’de turizm konusunda neler yapılması gerektiğini, hangi yoldan yapılması gerektiği hakkında tavsiye kararı niteliğindeki kararları ilgili kurumlara ileteceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen de şehre hizmet etmekten onur ve kıvanç duyduğunu belirterek Kent Konseyi kararlarının kendileri için çok önemli olduğunu ve Belediye Meclisinin ilk gündem maddesi olarak görüştüklerini hatırlattı.

“Gümüşhane’nin geleceğini kurtarması, ekonomisi turizmden geçiyor”

Kent Konseyinde yapılan istişarelerin, alınan kararların kendilerine ışık tuttuğunu kaydeden Başkan Çimen, “Bu şehrin eksikleri, noksanlıkları, bu şehrin güzellikleri nedir, ne olmalıdır noktasında istişarelerin sonunda hedefe ulaşıyoruz. Bizim için çok önemlisiniz. Bu iş neden bizi bu kadar heyecanlandırdı? Gümüşhane’nin geleceğini kurtarması açısından, ekonomisi açısından konu turizmden geçiyor. Son 10 yıldır yaptığımız altyapı ve üstyapı hizmetleriyle toparlamaya çalıştık şehri. 10 yılda çok güzel işler yaptık. Bunu şehre dışarıdan gelen insanlardan daha çok duyduğumuz zaman bizi daha çok mutlu ediyor. Eski bir turizmci olarak, şehrin bir ferdi olarak ben de Turizm Meclisinde olmak isterim” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra yapılan oylamada Kent Konseyi bünyesinde Turizm Meclisi kurulması kabul edildi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Ay ve Engelli Meclisi Başkanı Coşkun Tuncer’in yaptıkları faaliyetler hakkında genel kurul üyeleri bilgilendirmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüyle toplantı sona erdi.

“Bu şehrin turizmde hak ettiği yere gelmesi için ne gerekiyorsa yapalım”

Gümüşhane MÜSİAD Başkanı ve Tomara Şelalesi Tabiat Parkı işletmecisi Abdulbaki Kara ise dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada turizmin çok önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Hepimiz zaten bir avuç şehiriz. Dolayısıyla bir olursak tok oluruz, olmazsak yok oluruz. Turizmle ilgili benim de çok kıymetli hedeflerim var. Bu hedefleri şehir olarak gerçekleştirmek istiyorum. Birlikte yapacağız. Bu şehrin kalkınmasının tek çaresi turizmdir. O nedenle gerekirse OHAL ilan edip şehirde turizmi olmazsa olmaz yapmamız gerek. Dibimizdeki şehirler turizmden pay alırken biz bakmayalım artık. Hepimizin birçok şeye gücü yeter. Şehrin menfaati olduğunda hepimiz Gümüşhaneli olalım. Bize bu saatten sonra lazım olan tek şey tek yumruk olmak. Bu saatten sonra Kent Konseyi ve turizm meclisimizin çalışmalarına olağanüstü bir destek olmanızı rica ediyorum. Şahsıma da bu saatten sonra hangi görev düşerse sadece elimle değil gövdemle o taşın altında olacağım. Bu şehrin turizmde hak ettiği yere gelmesi için ne gerekiyorsa yapalım. Bu saatten sonra daha fazla kenetlenelim. Turizm, turizm, turizm diyorum. Artık daha dönüşümüz yok.”

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER