Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplandı

Giriş Tarihi: 07 Haziran 2022 - 15:11

Son Güncelleme: 07 Haziran 2022 - 15:14

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle yeniden belirlenen Gümüşhane Kent Konseyinin ilk yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda yönetmelik gereği yürütme kurulunun en yaşlı üyesi olan Tayyar Demirel’in başkan yardımcısı, Müzeyyen Katırcıoğlu’nun da Kent Konseyi Genel Sekreteri olmasına oy birliğiyle karar verildi.

Toplantıda SGK sicil denetmeni Onur Çak, Gümüşhane’de uygulanabilecek destek ve teşviklerin istişare edilmesi konusunda Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerine sunum yaptı.

Çak, yaptığı araştırmalardan edindiği bilgileri sunum eşliğinde Konsey üyelerine sunarken, Türkiye’nin birçok iline alınan destek ve teşvikler, bu destek ve teşviklerin alınmasıyla ilgili yapılması gerekenler konusunda bilgi aktardı.

Sunumun ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri kent merkezinde özellikle Cumhuriyet ve Atatürk Caddelerindeki trafik sıkışıklığını giderebilecek şekilde bir trafik düzenlenmesi konusunu masaya yatırdı. Kaldırımların biraz daha genişletilerek araç yolunun tek sıra park ve yürüyen tek sıra trafik fikrini veya çapraz park sistemi ile daha fazla aracın birbirinin önünü kesmeden park edilmesi fikrinde buluşan Kent Konseyi üyeleri bu konuda uzman kişiler tarafından cadde fotoğrafı üzerinde 3D render ile hangi sistemin daha verimli olacağını görebilmek için bir çalışma yapılmasına oy birliği ile karar verdi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, sunum yaparak değerli bilgilerini paylaşan Onur Çak’a teşekkür ederek, “Konseyimizin çalışmalarına ışık olacak bir bilgilendirme oldu. Bu konuda bir çalışma grubu kurarak somut çalışmalar yapılmasına oy birliği ile karar verdik. Ayrıca toplantımızda Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerimizin şehrimize hizmet edebilmek için ne kadar istekli ve kararlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Halkımızın konseyimizden beklentilerinin ne kadar fazla olduğunun farkındayız. İnşallah bu beklentilerini karşılayacak şekilde çalışmalar ile şehrimize katkılar sağlayacağız. Yürütme Kurulu Toplantımızda aldığımız kararların kent konseyimize, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalpten duygularımla selamlıyorum” dedi.

KENT KONSEYİ’NDEN VALİ TAŞBİLEK’E ZİYARET

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Gümüşhane Kent Konseyi önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ ve Yürütme Kurulu üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ ise “Sayın Valimiz ile son derece verimli bir toplantı yaptık. Başta Gümüşhane insanı, doğası, turistik zenginlikleri ve kadim tarihi ile ilgili Sn. Valimizin çok güzel ifadeleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Ayrıca Konseyimizin şehrimiz için ne kadar önemli bir yapı olduğu hakkındaki güzel yorumu da bizleri daha da motive etti. Sayın Valimizin Kent Konseyimize ilgisi, alakası ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz.” dedi.

image_print

HABERLER