GÜMÜŞHANE KENT MERKEZİNDE KARAYOLUNDA YAYALAR İÇİN “BASGEÇ” UYGULAMASI BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

7 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KENT MERKEZİNDE KARAYOLUNDA YAYALAR İÇİN “BASGEÇ” UYGULAMASI BAŞLADI

Giriş Tarihi: 13 Kasım 2018 - 21:28

Son Güncelleme: 13 Kasım 2018 - 21:38

Çevre yolunun hizmete açılması sonrası Gümüşhane Belediyesi kent içinden geçen karayolu üzerinde yaya geçişlerini rahatlatacak uygulamalara başladı.

İlk uygulama kent merkezinde Belediye Binası önünde karayolu üzerinde yapıldı.

Karayolunun karşılıklı her iki yanındaki durakları kullanan her gün yaklaşık on bin yaya karayolunu karşıdan karşıya geçerken seyir halindeki araçların arasında büyük sıkıntı ve eziyet çekiyordu.

Gümüşhane Belediyesi’nin yeni yaptığı uygulama ile bu bölgeye yayaların kullanacağı BASGEÇ sistemli trafik  ışıkları konuldu. Yayalar bu bölgede yolun karşısına geçecekleri zaman BASGEÇLERİN düğmesine basarak araçların durmasını sağlayan kırmızı ışıkları devreye sokuyorlar. Ve bu şekilde yayalar da rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmiş oluyorlar.

Yetkililerden alınan bilgiye göre BASGEÇ sistemi kent merkezinden geçen karayolunun ihtiyaç hissedilen diğer noktalarına da yerleştirilecek.

Belediye binası önündeki BASGEÇ sistemini kullanan vatandaşlar bu önemli hizmetten dolayı Başkan Ercan Çimen’e teşekkür ettiler.

 

image_print

HABERLER