Gümüşhane Kent Merkezine Turizm Danışma Bürosu Ne Zaman Açılacak? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Kent Merkezine Turizm Danışma Bürosu Ne Zaman Açılacak?

Giriş Tarihi: 11 Nisan 2021 - 9:00

Son Güncelleme: 10 Nisan 2021 - 19:19

HASAN PİR

Gümüşhane’de turizm konusu sık sık yazdığımız konulardan bir tanesi.

Gümüşhane’de kent meydanı konumundaki belediye binası çevresine bir turizm danışma bürosunun kurulmasını son iki yıldır sürekli işledik. Maalesef bugüne kadar bir adım atılmadı.

15 Nisan tarihinde “Turizm Haftası” başlıyor. Bu hafta nedeniyle biz de bu turizm danışma bürosu olayını bir kez daha yazmak ve yetkililere hatırlatmak istedik.

Daha önceki yazılarımızda yaptığımız teklifi tekrar yapalım.

Gümüşhane kent merkezinde 24 saat açık olacak bir “Turizm Danışma Bürosu” kurulmalı. Bu büronun kurulacağı en uygun yer belediye binası çevresi. Bura da en uygun yer daha önce teklif ettiğimiz İl Genel Meclisi Binası’nın giriş kapısının sol yanında bulunan müstakil odadır. Bu odaya yapılacak müstakil bir giriş kapısı ile olay çözülmüş olur.

Burası 24 saat açık olarak çalışabilir. Hemen bitişiğinde Köprübaşı Karakolu olduğu için güvenlik sorunu yaşanmaz. Hemen önü de şehrin meydanı durumundaki Fatih Parkı olduğu için Gümüşhane’ye gelecek yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeri bu meydandır.

Konumu bu kadar önemli olan İl Genel Meclisi Binası’nın girişindeki bu müstakil odanın turizm danışma bürosu yapılması Gümüşhane için çok elzem bir konudur.

Bizim teklifimiz bu. Ama, yetkililer ne düşünür bilemeyiz…

TUR OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL PARK YERLERİ HAZIRLANMALI

Gümüşhane kent merkezine bugüne kadar periyodik olarak ve süreklilik arz ederek gelen hiçbir profesyonel tur otobüsü olmadı. Belki bu sebeple turizm bürosuna ve tur otobüslerinin park yapacağı alanlara da bir mecburiyet hissedilmemiş olabilir. Ama, en geç bir buçuk yıl sonra hizmete girecek olan yeni Zigana Tünelleri ile Gümüşhane’de çok şey değişecek. O değişime hazır olmak adına turizm danışma bürosu da, tur otobüsleri park alanları da şimdiden kurulmalı. Yeni Zigana Tünelleri sonrası, dünyanın ikinci en uzun tünellerini görmek için Trabzon tarafından Gümüşhane tarafına geçecek turist sayısının yıllık en az bir milyon olacağı tahmin ediliyor. Bu bir milyon turistin kaçının Gümüşhane’ye uğrayacağı konusu ise, şimdiden yapılacak alt yapı çalışmaları ile şekillenecektir.

Bu bağlamda; turistleri taşıyan tur otobüsleri için Gümüşhane merkez ilçede şehre giriş planlaması yapılıp, bu planın tur firmalarına da bildirilmesi veya tur firmalarının yetkilileriyle  Gümüşhane’de bir toplantı yapılması gerekir.

Şehre turist taşıyan tur otobüslerinin; günübirlik gelişlerinde ister Erzurum, ister Trabzon istikametinden gelsin ilk önce Belediye – Köprübaşı karakol binası arasında karayolu üzerinde yapılacak ve kırmızı çizgilerle tespit edilecek en az 5-6 otobüsün park yapacağı bir alana – cep’e park yapmaları sağlanabilir. Turistler,  bu noktada otobüslerden inip tarihi karakol köprüsü çevresinde turizm bürosunun da bulunacağı bölgede Fatih Parkı üzerinden şehre giriş yapacaklardır. Bundan sonra 2-3 saat veya ne kadar kalacaklarsa şehri gezsinler ve sonrasında da tekrar otobüslerine aynı park alanında binip programlarına devam etsinler.

Tur otobüsleri tarihi Eski Gümüşhane’ye ise kent merkezi gezisinden sonra gitmelidirler.

Bu planlama; profesyonel tur firmalarının genel merkezlerine ve özellikle Trabzon’daki şubelerine de iletilebilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi gerekirse tur firmalarının yetkilileriyle bu planlama üzerine Gümüşhane’de bir toplantı da yapılabilir.

Biz bu yazımızla Gümüşhane il yetkililerine düşüncelerimizi tekrar arz etmiş olduk. Bundan sonrası onların inisiyatif ve takdirlerindedir.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER