GÜMÜŞHANE KÖYLERİ İÇİN ÇOK GÜZEL HABER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KÖYLERİ İÇİN ÇOK GÜZEL HABER

Giriş Tarihi: 03 Mayıs 2018 - 14:00

Son Güncelleme: 03 Mayıs 2018 - 14:00

*Vali Okay Memiş: “Kaymakam arkadaşlarımız yazın tüm köylerimizden haftada en az üç defa çöpleri aldıracaklar.”

Gümüşhane il, ilçe ve belde belediyeleri ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin ortak olduğu katı atık toplama birliği toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında 02 Mayıs 2018 Çarşamba günü yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Torul Kaymakam Vekili Fahri Onay, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Özel İdare Genel sekreteri Ekrem Akdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Arzularkabaköy Belediye Başkanı Necati Uçan, Gümüşgöze Belediye Başkanı Hasan Aksel, Öbektaş Belediye Başkanı Yemen Demir, Söğütlü Belediye Başkanı Hasan Türkel, Ünlüpınar Belediye Başkanı Aziz Nas,  Deredolu Belediye Başkanı Ahmet Genel ve birlik görevlileri katıldı.

Birlik görevlilerinin Gümüşhane’de katık atık toplama ve Bayburt katı atık arıtma istasyonuna aktarımı konusundaki son durum hakkında yaptığı sunumun ardından yaşanan sıkıntılarla alakalı görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantı sonrasında bir değerlendirmede bulunan Vali Okay Memiş Şunları söyledi:

“ Belde belediyelerimiz de dahil olmak üzere lütfen artık hiçbir belediyemiz vahşi depolama yapmasın. Bu işten vaz geçsin, çevreyi kirletmeyelim. 320 köyümüz var bunların hepsi birer doğa harikası. Buralardaki çöpleri topluyorsak, neden hala vahşi depolama yöntemini kullanalım. Bu memleketin en büyük gelir kaynakları turizm, tarım ve hayvancılık, dolayısı ile bu sektörler etkilenmemeli. Çöplerden doğaya karışan atıklar içme sularımızı tehdit ediyor, hayvanların içme sularını tehdit ediyor, çevreyi kirletiyor bu tehdidi ortadan kaldıracak uygulamaları daha sıkı takip edeceğiz. Diğer taraftan belediyeler bu en temel kamu hizmetini yerine getiremiyorsa bu kabul edilebilir değildir. Lütfen çöplerinizi katı atık aktarma istasyonuna getirin. İlimizde geçmişte bu sistem kurulmuş emeği geçenlerden Allah razı olsun ancak bu sitemi aktif çalıştırmamız gerekiyor. Kürtün ilçemizdeki katı atıkları ana istasyona aktaracak araç sıkıntısı var. En geç bir ay içerisinde Kürtün ilçemizin araç ihtiyacını gidereceğiz inşallah. Kaymakam arkadaşlarımız yazın tüm köylerimizden haftada en az üç defa çöpleri aldıracaklar. Ancak köylerimizdeki çöplerin toplanması noktasında muhtarlarımızın da daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Hedefimiz sürdürülebilir çevre ile uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşim yerleri oluşturmak olmadır. ”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER