GÜMÜŞHANE KOZA MASTRA ALTIN MADENİ ÇALIŞANLARINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KOZA MASTRA ALTIN MADENİ ÇALIŞANLARINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Giriş Tarihi: 26 Aralık 2017 - 13:09

Son Güncelleme: 26 Aralık 2017 - 13:09

 Kök hücre ve kan bağışı ile ilgili olarak Koza Gümüşhane Mastra Altın İşletmesi’nde yapılan açıklama şöyledir.

“Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Mastra Altın Madeni çalışanları olarak, her dört ayda bir düzenli olarak kan bağışı almak üzere işletmemize gelen ve elimizden geldiğince bağışta bulunduğumuz Kızılay Kan Merkezi’ni bu ay, #yagizailikariyoruz kampanyasına destek olmak üzere kök hücre bağışı için maden sahamıza davet ettik.

Kampanyayı sosyal medyadan görüp, farkındalık oluşturabilmek adına gerek Yağız bebek gerekse kök hücreye ihtiyacı olan diğer insanlara umut olabilmek adına Kızılay Kan Merkezi ile irtibata geçerek madenimize gelmelerini rica ettik. Daha önceki kurum içi toplantılarımızda da çalışan arkadaşlarımızı konu hakkında bilgilendirerek kampanyaya gönüllü olarak destek olmalarını talep ettik.

Kök hücre nakli ile ilgili araştırma yaptığımızda bizler de dâhil olmak üzere, konu ile ilgili çoğu kişinin bilgi sahibi olmadığını veya yanlış bilgilere sahip olduğunu gördük. Sadece 3 küçük tüp kan vererek kök hücre bağışı için aday olabiliyorsunuz. Bu bir gönüllülük olayıdır, donör olabilmek için gönüllü olmak esastır. Olay kök hücre verimi ile aslında yeni başlıyor, verilmiş olan kök hücrenin herhangi bir hasta ile uyuşması söz konusu olduğunda, donörün bir dizi kontrolden geçmesi ve kök hücre naklinin o şekilde gerçekleşmesi gerekiyor. Bu sürecin bir kişiye hayat olabilmek karşısında hiçbir şekilde zorluğu söz konusu değildir.

Bizler de bunun bilincinde olarak şuan gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında ilik nakli olması gereken bütün insanlar için bu kampanyaya elimizden geldiğince Mastra Altın Madeni çalışanları olarak destek vermeye çalıştık.

Kızılay Gümüşhane Şubesi doktoru Sayın Gülseren ÇITLAK, Gümüşhane’de yaşayan herkesin kök hücre bağışı konusunda gereken hassasiyeti göstermesi ve Kızılay Kan Alma Merkezlerine başvurmalarının yeterli olacağını belirtti. Ayrıca Mastra Altın Madeni çalışanlarına bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.”

 

image_print

HABERLER