GÜMÜŞHANE, KUDÜS’E İHANETİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE, KUDÜS’E İHANETİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2017 - 21:02

Son Güncelleme: 08 Aralık 2017 - 21:09

Gümüşhane; Amerika’nın,  Kudüs’e yaptığı ihanetin peşini bırakmıyor.

Dün Memur-Sen Gümüşhane Şubesi öncülüğünde STKların basın açıklaması yapmasıyla başlayan Amerika’nın Küdüs’le ilgili kararını kınama eylemleri 8 Aralık 2017 Cuma günü de Gümüşhane ve ilçelerinde devam etti.

8 Aralık 2017 Cuma günü ilk eylem AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından yapıldı.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Cuma çıkışı Merkez Kemaliye Camii önünde bir basın açıklaması yaparak ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasını kınadıklarını ve Filistin halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Basın açıklamasında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de hazır bulundu.

Cuma çıkışı camilerden gelen vatandaşların toplanmasıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başlayan protesto yürüyüşüne binlerce Gümüşhaneli katıldı.

Binlerce Gümüşhaneli ellerinde Türk bayrakları ile İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak Cumhuriyet caddesi üzerinden Fatih Parkı’na kadar yürüdüler.

Fatih Parkı’nda bir konuşma yapan Türkiye Gençlik Vakfı  Gümüşhane Şube Başkanı Faruk Demir, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğunu söyleyerek, kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz, onlar bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır dedi.

Diğer taraftan Gümüşhane’nin ilçeleri Kelkit, Şiran, Torul, Kürtün ve Köse’de de Cuma namazı çıkışlarında Kudüs için Amerika ve İsrail’i protesto yürüyüş ve eylemleri yapıldı.

image_print

HABERLER