GÜMÜŞHANE KURBAN BAYRAMI MESAJLARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

Giriş Tarihi: 30 Temmuz 2020 - 10:22

Son Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 10:22

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz; birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Milli ve manevi değerlerimizin idrakine varmamıza vesile olan müstesna günlerden olan Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Kurban Bayramı; paylaşmanın, birliğin, yoksula, kimsesize umut olmanın bayramıdır. Her türlü dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bu müstesna günlerde, fertler birbirleriyle bütünleşir, toplum şuuru derinleşir.
Bu kutsal günleri fırsat bilerek, tarih boyunca olduğu gibi bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerleri yaşatmak, yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir. 
Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgınına karşı mücadelemiz sürmektedir. Kurban ibadetimizi ve bayram ziyaretlerimizi gerçekleştirirken temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet etmemiz hem kendi sağlığımız hem de yakınlarımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.   Mübarek Kurban Bayramı’nın ilimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın bu sıkıntıdan kurtuluşuna vesile olmasını en kalbi duygularla temenni ediyorum.
Allah’a yakınlaşma, rızasını elde etme vesilesi, Rabbine kayıtsız şartsız teslimiyet sembolü olan Kurban Bayramı’nın, kalplerimize huzur, İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileklerimle, değerli Gümüşhaneli hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

“Bayramlarımız geleneksel değerlerimizin yaşatıldığı, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir. İçerisinde pek çok güzellikleri, yüksek manevi değerleri ve hikmetleri barındıran mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini ve bereketini yaşıyoruz.

Hz. İbrahim’in sadakatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini hatırlatan kurban ibadeti bizi Rabbimize yakınlaştırırken bir taraftan da insanlığımıza anlam ve derinlik katar. Hayatın akışı içerisinde unuttuğumuz değerleri bir kere daha gözden geçirmemize ve sırât-ı müstakim üzere hareket etmemize vesile olur. Bu mübarek zaman diliminde ihtiyaç sahiplerine koşmak; yoksula, kimsesize elimizi uzatmak ve yüreğimizi açmak bayramın bayram gibi idrak edilmesini sağlayacaktır.

Her zaman olduğu gibi bu bayramda da milletimizin huzuru ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan güvenlik güçlerimize ve kamu görevlilerimize görevlerinde kolaylıklar diliyoruz. Bu mübarek günde Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, Gazilerimize hayırlı ve uzun bir ömür diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun bütün dünyaya hâkim olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, gönül birliği oluşturarak birbirimize kenetlendiğimiz, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. 

Kurban ibadeti sadakatin, teslimiyetin ve fedakârlığın göstergesidir. Bu bayramda, maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi’den dolayı İslam Coğrafyası olarak Hac ibadetinin yapılmadığı buruk bir bayramı geçireceğiz. Bu günlerde ümitsizliğe kapılmadan daha güzel günlere ulaşabilmemiz için alınan tedbirlere uymasını önemle rica ediyorum. Milletçe el ele vererek büyük bir dayanışma örneği sergilediğimiz bu günler de geçecek. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günlere kavuşacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Gümüşhaneli hemşerilerimin, tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları çerçevesinde bayramımızın şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Milletçe dinimizde önemli yeri olan, müstesna zaman dilimlerinden bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın ve bayramı hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Dini bayramlarımız; milli birlik ve kardeşliğin, iyilik ve güzelliklerin, yardımlaşma ve dayanışma duygularının her zamankinden daha fazla hissedildiği ve yoğunlaştığı önemli günlerdir.

Bu kutlu günler vesilesiyle aziz şehitlerimiz ve onların bizlere birer emaneti olan aile fertlerini ve yakınlarını bir kez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık ve komşuluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle hemhal olmak ve kucaklaşmak bizi daha da güçlü kılacaktır.

Unutmayalım ki bayramlar paylaştıkça anlam kazanır. Onun için; bugünlerde ülkemizin ve milletimizin geçtiği bu zor süreçte yaşanan sıkıntılar, güçlükler ve zorlukların üstesinden gelmeyi bilen bir millet olarak birbirimize daha çok candan ve gönülden sarılalım. Kardeşliğimize halel getirmek isteyen, ayrılık ve nifak tohumları ekmeye çalışan şer odaklara fırsat vermeyelim.

Bayram süresince sergilenen bu güzel hasletlerin sadece bayram günleri ile sınırlı kalmaması, tüm toplumumuzu kuşatması ortak dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı gönülden kutlar; bayramın ülkemize, İslâm  âlemine ve tüm insanlığa sevgi, hoşgörü, kardeşlik, huzur, güven, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eder,selam ve saygılarımı sunarım.”

image_print

HABERLER