GÜMÜŞHANE KÜRTÜN ARAKÖY EKMEĞİ COĞRAFİ İŞARET ALDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KÜRTÜN ARAKÖY EKMEĞİ COĞRAFİ İŞARET ALDI

Giriş Tarihi: 04 Kasım 2019 - 18:31

Son Güncelleme: 04 Kasım 2019 - 18:31

Tescil edilmesi için Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çalışmaların yürütüldüğü   “Kürtün Araköy Ekmeği” coğrafi işaretli ürün olarak tescil edildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan 4 önemli coğrafi işaret başvurusundan bir tanesi olan “Kürtün Araköy  Ekmeği” yapılan ilgili inceleme ve tetkiklerden sonra Gümüşhane’ye özgü “Coğrafi  İşaretli Ürün” olarak tescillendi.

Kendine özgü özellikleri ile her geçen gün daha fazla talep edilen Kürtün Araköy Ekmeği’nin önemli bir lezzet ve kültürü içinde barındırdığını belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay şunları söyledi:

’’Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türk Patent ve Marka Kurumu’na  dört önemli Coğrafi işaret başvurunda bulunmuştuk. Bunlardan bir tanesi olan Araköy ekmeğimizin tescil süreci tamamlandı ve tescil belgesi elimize ulaştı. Şehrimize özgü bu önemli değerlerin ve lezzetlerin coğrafi işaretli ürün olarak tescil edilmesi,   o ürünlerin yöresel bir marka haline getirilerek geleceğe aktarılması açısından çok önemli. Ayrıca tescil edilmiş ve marka değeri kazanmış ürünler üreticilerine de  önemli bir ekonomik bir katma değer sağlamakta. Ayrıca Coğrafi işaret amblemine sahip  ürünler, benzerlerinden kolayca ayrılabilir  ve  diğer ürünlere göre  daha rahat ve yüksek değerle pazara sunulurlar. Coğrafi işaret tescili ile ürünlerin standartları, geleneksel özellikleri ve üretim metotları koruma altına alınır. Coğrafi işaretler, tek bir üreticiyi değil, belirli şartlar altında üretim yapan kişi ya da firmaların tümünü yani gerçek üreticilerini korur.  Bu açıdan bizler de Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak atalarımızdan bizlere miras bırakılmış lezzet kültürümüzün ve şehrimize özgü ürünlerin ürünlerimizin Pazar ve pazarlardaki gücünü artırarak, daha çok satış ve kazanç elde etmek için mücadele ediyor,  bu ürünlerimizi üreten gerçek üreticilerini koruma altına alarak kırsal kalkınmaya öncülük etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI BASIN BİRİMİ – 4.11.2019

image_print

HABERLER