GÜMÜŞHANE MADENCİLİK ÇALIŞTAYININ ACİLLERİ… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MADENCİLİK ÇALIŞTAYININ ACİLLERİ…

Giriş Tarihi: 19 Eylül 2019 - 15:52

Son Güncelleme: 19 Eylül 2019 - 16:00

17-18 Ekim 2019 tarihlerinde Gümüşhane Üniversitesi Maden Mühendisliği tarafından Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir madencilik çalıştayı yapılacak.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediye Başkanlığı’nın da destek verdiği bu çalıştayda çalıştay düzenleme kurulunca belirlenen konular masaya yatırılacak.

Üç oturum halinde yapılacak çalıştayda şu konular görüşülecek

 
        I.          Gümüşhane Maden Tarihi ve Potansiyeli, 
        II.         Madencilikte Yeni Teknoloji ve Yaklaşımlar 
        III.        Türkiye’de ve Gümüşhane’de Madencilik 
        

HABERE YORUM

Önemli bir çalıştay. Gümüşhane için hayırlı olmasını diliyorum.

Bu çalıştayda aşağıda belirttiğim Gümüşhane’nin gündemi olan konular çalıştayın akademik konularından önce ve açık olarak tartışılmalıdır.

1- Karamustafa köyündeki madende yaşanan ve bir sosyal vaka haline gelen işçilerin mağduriyetleri.

2- Yine Karamustafa köyündeki madende yaşanan atık barajı kazasına bağlı olarak gelişen somut, psikolojik ve sosyolojik durum tahlili.

3- Gümüşhane merkez ilçe şehir merkezinin güney yamacının (Daltaban semtinden Bağlarbaşı yeni hastane bölgesine kadar) boydan boya altında var olduğu söylenen ve dışarıdan görünmeyen ve fakat alt kısmında Osmanlılardan bugüne gelen ve bugün de devam eden kapalı ocak, galeri v.s. maden çalışmalarından dolayı  boşalan alanlarda meydana gelebilecek ve şehir merkezini etkilemesi muhtemel risk ve tehlikelerin gün yüzüne çıkarılıp analizinin yapılması.

YORUM: HASAN PİR

image_print

HABERLER