GÜMÜŞHANE MEMUR-SEN REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MEMUR-SEN REFERANDUMDA ‘EVET’ DİYECEK

Giriş Tarihi: 21 Şubat 2017 - 21:20

Son Güncelleme: 21 Şubat 2017 - 21:49

Memur-Sen Gümüşhane il Temsilcisi Musa UNCU, Memur Sen’e  bağlı sendikalar; Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Büro Memur-Sen, Bem Bir-Sen, Toç Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Bayındır Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Kültür Memur-Sen, Emekli Memur-Sen ve Engelli Memur-Sen Başkanları ve il temsilcileri ile birlikte 21 Şubat 2017 Salı günü düzenlediği basın toplantısında “16 Nisan’da niçin EVET diyeceklerini” açıkladı. Memur-Sen binasında düzenlene basın toplantısına Sendika başkanları, temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.

Memur-Sen Gümüşhane il Temsilcisi Musa UNCU yaptığı açıklamada; “Milletinin, ülkesinin, devletinin dara düşmesine, zora düşürülmesine, operasyon alanına dönüştürülmesine izin vermez. Ülkesini kaybetmektense hayatını kaybetmeyi, bağımsızlıktan olmaktansa ayağından, elinden, gözünden olmayı önemsemeyen bir millet ve onun kamu görevlilerinden bahsediyorum. Biz, böyle bir milletin egemen olduğu, Türkiye’de sendikacılık yapmanın onurunu yaşıyor, sorumluluğunu taşıyoruz. Yıllarca, kendisiyle hesaplaşmaya, değerlerini aşağılamaya, inancını yok saymaya odaklanmış bir vesayet tezgahının mağduru yapılan milletin yanında, milletle birlikte ortak akıl paydaşlığında olmaktan hiç vazgeçmedik”

“Memur-Sen’in Türkiye’nin her kritik döneminde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunduğunu “Bu ortaklığın, bu paydaşlığın, bu yol arkadaşlığının, karardaşlığın arkasında Memur-Sen’in, milletle aynı pencereden bakması, milletle aynı yerden bakması ve aynı şeyi görmesi var.  Biz, milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız. Bütün bu söylediklerimiz, bugünkü tartışmalar için de geçerlidir”

Memur-Sen’in Anayasa Değişikliği Referandumu’na evet demesinin gerekçelerini ise şu şekildedir.

* Biz, hem Anayasa değişikliğine ilişkin gerçekleri hem de tercihimize ilişkin gerekçeleri, “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşmalarında her yönüyle ortaya koyarak tüm Gümüşhane’ye anlatmaya çalışacağız.

* Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler var. Vesayetin feshine Evet diyerek demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine Evet tercihinin neresi hatalı olabilir.

* Yargının tarafsızlığını Anayasal zorunluluk ve sorumluluk haline getiren bir hükme Evet demekten daha makul ne olabilir.

* Yüksek yargı organlarında askeri vesayet dönemlerinin eseri olan üniformalı hakim üye fotoğrafına son verilmesine Evet demek, geçmişin hatalarının tekrarına set çekmektir.

* Yargının demokratik denetimi kanallarının varlığına Evet tercihi, ancak yargı sistemine güvenin artmasını istemek olabilir.

* Suç işlemesi, sanık kürsüsünde olması, dağa kaçırılması, Gezi kalkışmasında rol alması, FETÖ tarafından mankurtlaştırılması noktasında ses çıkarmayanlar gençliğin Meclis kürsüsünde olmasını, yasama faaliyetinde olmasını istemiyorlar. Biz istiyoruz bu yüzden de Evet diyoruz.

* Yasama erkininin yasama faaliyetine yoğunlaşmasını, yasama organı üzerinde yürütme erkinin baskısının kalkmasını, yasamanın yürütmeden bağımsız olmasını makul, makbul ve doğru buluyoruz ve EVET diyoruz.

* Bütün bu siyaset dışı yaklaşımları, milli iradeye aykırı bakışları ortadan kaldıran yürütme erkinin doğrudan sandıkta ve doğrudan millet tarafından belirlenmesi sistemine Evet diyoruz.

* Cumhurbaşkanını seçemeyen & seçtirilmeyen Meclis…. her iki fotoğrafı da yaşadık. Bu fotoğrafların ürettiği çatışma ve kamplaşmaların bedelini de ödedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de bu riski ve geçmişte yaşanmış tehlikeleri ihtimal olmaktan dahi çıkaracağına inanıyoruz. Bu yüzden Tercih Evet diyoruz.

* İmzasının sorumluluğunu taşıyan ve gerektiğinde hesap verme durumunda bırakılan Cumhurbaşkanına Evet demek, hem akl-ı selimle hem de geçmişe dair birikimle uyumludur.

* Bazı partiler ve kesimler, sendika ya da sivil toplum görünümlü örgütler, Anayasa değişikliği paketinin herhangi bir hükmüne atıf yapmadan “tek adamlık” ya da “diktatörlük” kaygısı üretme stratejisiyle hareket ediyor.

* Tek adamlık söylemleri 15 Temmuz destanını yazan milletin bağımsızlık, özgürlük ruhunu kavramamaktır. Milli Şef döneminin mimarı ve siyasi mihmandarı olan siyasi oluşumların, bugün millete “tek adamlık” ve “diktatörlük” serenatlarını ayrıca not etmek gerekir. Hızlı karar verme, demokratik denetim zeminlerini güçlendirme imkanları üreten hükümler barındıran Anayasa değişikliği paketine dair Tercih Evet kararımızın, milletimizi Evet tercihine davet etme çalışmalarımızın genel çerçevesini bu şekilde özetleyelim. Önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı, madde madde, gelecek odaklı değerlendirmelerimizi, gerekçelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

* Türkiye’nin bir daha darbelere maruz kalmamasınyoluna emin adımlarla yürüsün diyoruz. 15 Temmuz’un nöbetçisi 16 Nisan’ın ‘Evet’çisiyiz. Bunu net olarak ifade ediyorum. Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz bu ülkede sabah kalkıp akşama hükümet değişikliği, pazarlıklarla yoğrulan, fırlayan, inen, yükselen borsa ve dolarlar istemiyoruz. Bu ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz.

“Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık görmüyoruz”  Bununla birlikte eksik buldukları konuların da olduğunu , bu konular: “Kamu görevlilerine yönelik; siyaset yasağının kaldırılmasına ve grev hakkının anayasal teminat altına alınmasına dair hükümlerin pakette olması gerekirdi. Bu eksiklikleri kesinlikle not ediyoruz. Memur-Sen olarak, Memur-Sen’e, bağlı sendikalarımıza üye olmayan, diğer sendikalara üye olan ya da hiçbir sendikaya üye olmayan kamu görevlilerine yönelik negatif bir bakışımız yok. Fikirlerini yanlış, hatalı, eksik bulabiliriz fakat saygı gösteririz. Aynı durum, referandum sürecindeki tercihimiz ve kararımız ile farklı yönde karar ve tercihte bulunacak kesimler ve insanlar için de geçerlidir. Kararı ne olursa olsun bu ülkenin her vatandaşı milli iradenin paydaşı, bu ülkenin eşit vatandaşı, Anadolu’nun kendine has söylemiyle birbirinin kardaşıdır.”

Memur-Sen’in davetinin kamu görevlilerinden ve milletten karşılık bulacaklarını inanıyoruz.  “Memur-Sen’in yeni ufuklara, Türkiye’nin yeni umutlara yolculuğunun kesiştiği bu süreçte, Yeniden Büyük Türkiye hedefini gerçekleştirmeye dair emeklerimizde Yüce ALLAH’ın yar ve yardımcımız olmasını niyaz ediyor, sesimizi milletimize duyuran, sözümüzü insanımıza aktaran basınımızın değerli temsilcilerine  şükranlarımızı sunuyorum.”dedi.

Ayrıca UNCU;  16 Nisana kadar sahada olup niçin evet diyeceğimizi ve niçin evet denilmesi gerektiğini anlatacakları belitti.

(Kaynak: MEMUR-SEN)

 

image_print

HABERLER