Gümüşhane Merkez Pirahmet Köyü Muhtarı Ayaz İcraatlarını Açıkladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Merkez Pirahmet Köyü Muhtarı Ayaz İcraatlarını Açıkladı

Giriş Tarihi: 13 Aralık 2022 - 16:09

Son Güncelleme: 13 Aralık 2022 - 16:14

Gümüşhane merkeze bağlı Pirahmet köyü muhtarı Nevzat Ayvaz, göreve seçildiği günden bu zamana çalışma azmi ve köyündeki başarılı icraatlarıyla göz dolduruyor. Muhtar Ayvaz, 2002 yılı icraatlarını değerlendirdi.

Pirahmet Köyü muhtarı Nevzat Ayvaz; 2014 Yerel yönetimler seçimlerinde Pirahmet köyü muhtarlığına seçilmesinin akabinde iki dönemdir sürdürdüğü muhtarlık sürecinde, Pirahmet Köyü’nde onlarca hizmet ve eserin yapılmasına öncülük ederek başarılı çalışmalara imza atıyor.

Sevecen, sempatik tavırları, saygın kişiliği ve bürokratik iletişimi ile temsil noktasında Pirahmet köyünü layıkıyla temsil eden muhtar Nevzat Ayvaz, göreve seçildiği günden bu zamana, köylerinin ihtiyacı olan ve bu zamana kadar yapılamamış sorunlar için aktif bir çalışma programı uyguladıklarını, köyün çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili çok önemli aşamalar kaydettiklerini belirterek; 2022 yılı çalışma döneminde köyde yapılan icraatlarını anlattı.

ESKİ YAYLA MEVKİİNİN YOLU TAMAMLANDI, AYNI BÖLGEDE 3 ADET SU KURUNU YAPILDI

Köyde yapılan çalışmalar kapsamında öncelikli olarak yol ve su problemlerini ele aldıklarını belirten muhtar Ayvaz, köyün batısında bulunan ‘Eski Yayla’ mevkiinin yol sorununun tamamlandığını, aynı bölgede canlı yaşamı ve yaban hayatı için 3 adet su kurunu yapıldığını kaydederek; tonarlar mevkiinden köyünün içerisine kadar uzanan dere güzergahında da 3 adet gölet şeklinde setler yapılacağını söyledi.

YAN DERELERİN ISLAH ÇALIŞMALARININ YAPIMINA BAŞLANDI

Muhtar Ayvaz, köyün girişi ve çıkışı arasında yarım kalan Dere ıslah çalışmaları ve Yan derelere yönelik taşkın su koruma, tahkimat duvarı ve set yapımı çalışmalarına, Dsi şube müdürlüğü tarafından başlandığını, çalışmaların tamamlandığında köy gecişi boyunca sel ve taşkın riskinin milimize hâle geleceğini kaydetti.

EV YAPACAK ARSASI OLMAYAN KÖYLÜLERE ARSA MÜJDESİ

Hazineden köy tüzel kişiliğine tahsis edilen yüzlerce dekar arazinin, yaklaşık 300 parsele ayrılarak köyde evi ve arsası olmayanlara uygun fiyatlara tahsis edileceğini söylen muhtar Ayvaz, konuyla ilgili Harita mühendisi Hasan Sağlam tarafından yapılan proje çalışmalarının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde evi olmayan köylülere uygun fiyatlara arsa tahsisi yapılacağını söyledi.

“KÖYDE YAŞANAN SUSUZLUK PROBLEMİNİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ İLE ORTADAN KALDIRDIK”

Pirahmet Köyü’nde özellikle yaz aylarında nüfusunun mevcut nüfusa göre 3-4 kat artığını ifade eden muhtar Ayvaz, bu durumda depolardaki içme suyu seviyesinin düştüğü için basıncın azaldığını, evi yüksek kesimde olan köylülerin evlerine su çıkmadığını belirterek; konuyla ilgili girişimleri sonucunda Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ‘Kayıncalar’ mevkiinde, 4,5 kilowatlık bir güneş enerjisi santralı kurulduğunu, santral sayesinde kuyulardan köyün her iki yakasında bulunan 30 tonluk içme suyu depolarına ücretsiz olarak su temini sağladıklarını, yenilen su depoları ile 250 haneli köyün bütün içme suyu gereksinimi ücretsiz olarak karşıladıklarını kaydetti.

GÜNEŞ  ENERJİSİ SİSTEMİYLE  SUYA PARA ÖDEMİYORLAR

Güneş enerjisi sistemi kurulmadan önce, depolara içme suyunu kendi maddi imkanlarıyla kuyulardan temin ettiklerini anlatan Muhtar Ayvaz, kurulan güneş enerjisi sistemiyle yazın kurak günlerinde kuyulardan su depolarına aktarılması  nedeniyle ortaya çıkan elektrik masrafından da kurtulmuş olduklarını vurguladı.

SULAMA HAVUZU VE HAT YAPIM PROJESİ TAMAMLANDI

İl Özel İdaresi tarafından, Pirahmet Köyü Pahargözü mevkiinde yapılan yaklaşık 100 tonluk sulama havuzu ve hat yapım projesinin tamamladığını,  ifade eden Ayvaz, havuz sayesinde içme suyu tahliyesinden boşa akarak heba olan suyun muhafaza altına alınarak; yukarı bahçe ve Kağanbeyli mahallesinde arazileri olan köylülerin yazın kurak geçen aylarda tarımsal sulama suyu sıkıntılarını önemli ölçüde giderdiklerini kaydetti.

KÖYDE YABAN HAYATI DA UNUTULMADI

Köyde kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde; içme suyu depolarına ihtiyaç halinde su temin edilirken, aynı zamanda da köyün hakim noktalarında konuşlandırılan su kurunlarına da düzenli olarak su pompalandığını ifade eden Ayvaz, bu sayede dağlardaki canlı yaşamı ve yaban hayatının da unutulmadığını sözlerine ekledi.

“PİRAHMET KÖYÜ’NDE SULAMA KANALI OLMAYAN MAHALLE KALMADI”

Gümüşhane İl özel İdaresi tarafından ihale edilip, yapımı tamamlanan sulama kanalları, köyün bahçe-bostan sulama sorununu kalıcı olarak çözecek.

Köy muhtarı Nevzat Ayvaz, Pirahmet köyü Sulama Kanalı projesinin ödeneğinin Milletvekillerinin girişimleriyle çıkarılarak yatırım programına dahil edildiğini, İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek, yüklenici firma tarafından, yapımına başlanıp köyün genelinde yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Köyün genelinde Sulama Kanalı olmayan mahalle kalmadığını vurgulayan Muhatar Ayvaz, son olarak; subasar mevkiinde de kanal çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, Pirahmet Köyü’nde yıllardır çözüm bekleyen arazi sulama sorunun da kalıcı olarak ortadan kaldırılacağını söyledi.

“YAŞANABİLİR BİR PİRAHMET KÖYÜ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Köyün ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmek için önümüzdeki dönemde de çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden muhtar Ayvaz, köyde yapılan icraatları sıraladı.

YOLU OLMAYAN  MAHALLE KALMADI

Pirahmet Köyü’nde mahalle ve mezra yolları konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Ayvaz, Kıran mevkiinin yolunda eksik kalan bölümlerin tamamlandığını ve son olarak da; Aşağı Mahalle mevkiinde, yol ihtiyacı olan hanelerin yol sorununu çözdüklerini kaydetti.

YENİ MEZARLIK ALANINDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Pirahmet Köyü’nde alan yetersizliği nedeniyle oluşturulan

yeni mezarlık alanında kamelya, kilit parke, çeşme yapımı, etrafına da çelik tel örgü, demir kapı ve tabela çalışmaları yapıldı.

DUVAR VE BENT ÇALIŞMALARI

Subasar mevkiinde yeni yapılan Caminin önüne tahkimat duvarı yapıldı.

Şekerli mahallesi ve Kayıncalar mevkiinde arazi sulama için bent çalışmları yapıldı.

PELİTLİK MEVKİİNDEN MEREĞİN KIRANINA SU HATTI ÇEKİLDİ

Pelitlik mevkiinden, merek kıranı mevkiine canlı yaşamı ve yaban hayatı için su hattı çekilerek su kurunları çalışması yapıldı.

YENİ PARSELE AÇILAN ARAZİLERE YOL ÇALIŞMASI YAPILDI

Hazineden köy tüzel kişiliğine tahsis edilen yüzlerce dekar araznin bulunduğu alanlara yol ve istinad duvarı çalışması yapıldı.

MUHTAR AYVAZ’DAN ÖZEL TEŞEKKÜR

Son olarak çalışmalarında kendilerine destek olan ilgililere tek tek teşekkür dileklerini ileten Pirahmet Köyü muhtarı Nevzat Ayvaz; “Çalışmalarımızda bizlere destek olan ve emeği geçen başta sayın Valimiz Kamuran Taşbilek’e, vali yardımcılarımıza bizlere desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Erdoğdu ve üyelerine, Belediye Başkanı Ercan Çimen’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’a, Özel İdare birim müdürlerine, DSİ, Gümüşhane şube müdürü Ümit Yayla’ya, ve tüm kurum amirlerine destek ve ilgilerinden dolayı şahsım ve köyüm adına şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

PIRAHMETLİLER YAPILAN HİZMETTEN MEMMUN

Pirahmet köyü sakinleri ise köyde yapılan çalışmalardan memnun olduklarını, sorunlarının çözülmesinde emeği geçen ilgililere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Haber: Erdinç Şekerli 

image_print

HABERLER