Gümüşhane Milletvekili Akgül ve Vali Vekili Pala Muhtarlarla Buluştu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Milletvekili Akgül ve Vali Vekili Pala Muhtarlarla Buluştu

Giriş Tarihi: 01 Ağustos 2021 - 14:12

Son Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 14:12

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve Gümüşhane Vali Vekili Mustafa Pala İkisu-Tarsun-Artabel Vadisinde yer alan köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

İkisu-Şiran karayolu üzerindeki Çiçek Park Dinlenme tesislerinde düzenlenen toplantıda bölgedeki 22 köyün sorunları masaya yatırıldı.

Toplantıda muhtarların taleplerini dinleyen Milletvekili Hacı Osman Akgül, yaptığı açıklamada, verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğini takip açısından toplantının gerçekleştirildiğini söyledi.

Geçen yıl COVID-19 salgını dolayısıyla muhtarla bir araya gelemediklerini dile getiren Akgül, “Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı sizlerle bir araya gelmek, sorunlarınızı dinlemek kısmet olmadı. Meclisin kapanmasının ardından ilk fırsatta sizlerle bir araya gelerek sorunlarınızı dinleyip, bu güne kadar gerek tarafımızdan, gerek valiliğimizden, gerekse il genel meclisimizden sizlere verilmiş olan sözler varsa bu sözlerin yerine getirilip getirilmediği takip açısından bugün bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Köyünüzün, mahallenizin esikleriyle ilgili taleplerinizi dinlemek istedik” diye konuştu.

Köylerde kalıcı çözümlere yönelik uzun vadeli projeler üretmek istediklerini dile getiren Akgül, şu ifadeleri kullandı:

“Planlama kısmındaki eksiklik yapılan işin kalitesini de etkiyor, sürecini de etkiliyor. Köylerimize yaptığımız ziyaretlerde birçok eksiklikle karşılaştık. Bunları bir daha yaşamamak için sizler bir araya gelerek sohbet etmek istedik. Eğer bir köyün su sorunu varsa, yol sorunu varsa bir başka köyün konak sorununu gündeme alırsak, biz yolu ve suyu olmayan köye haksızlık etmiş oluruz. Büyük projelerde çevre etki değerlendirmesi yapılır, bu değerlendirmeye göre de o projenin önceliği belirlenir. Biz önceliğimiz belirlerken her şeyden önce yapacağımız hizmetten kaç kişinin yararlanacağına bakıyoruz. Zaruri biz hizmet dururken konfora yönelik hizmeti yapmak planlama açısından da insanlık açısından da sıkıntılı bir durum. Bu şekilde hareket etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bir bütçe yönetiyoruz. Bugün de burada bu bütçeyle sizlere ne kadar hizmet edebiliriz, hangi zaruri sorunlarınızı çözebilir, artanla da daha konforlu daha iyi bir yaşam için neler yapabilirizi tartışacağız. Toplantıda aldığımız notlarla bu işin birlikte takipçisi olacağız”

Toplantıda muhtarlardan köylerde damlama sulama sistemlerini teşvik etmelerini isteyen Akgül, “Köylerimizde su sıkıntısı yaşanıyor. İçme sularıyla bahçe sulanıyor. Bir kova suyla sulayacağımız alanı, bir varille suluyoruz. Gerekirse damlama sulama için hortumları ve bağlantı aparatlarını biz verelim.” dedi.

Vali Vekili Mustafa Pala ise, muhtarla çok güzel bir toplantı gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, “Hem sizlerin, hem de idarenin görüşlerini iletme fırsatı oldu. İnşallah en güzel çözümleri hep birlikte bulmaya çalışacağız. İstişareden doğan fikir her zaman en iyi fikirdir. Toplantıda güzel öneriler çıktı. Sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi gerektiği ortaya çıktı. Suyla ilgili gerçekten uzun vadeli planlar yapılması gerekiyor. Mevsimler değişiyor, kuraklık yaşayacağız. Dolayısıyla gölet gibi, baraj gibi büyük çaplı çözümlerle bu sorunları çözmemiz gerekiyor. Bunun yolu da uzun vadeli planlamalarla olacak. İnşallah sizin de desteğiyle bütün bu sorunların üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan da, köylerde bu yıla özgü bir içme suyu problemi olduğunu söyledi. İçme suyu sorununa yönelik gerekli tüm tedbirleri aldıklarına dikkati çeken Akdoğan, şunları söyledi:

“Bu seneye özgü bir olay, her sene olacak diye bir şey söz konusu değil. Biz sorunları biliyoruz. İçme suyu sıkıntısına yönelik bu yılki çözümlerimiz palyatif olacak. Gelecek yıllarda genel bir su problemi olacağı görülüyor. Köylerimizdeki su kaynaklarımız düşük debili, bu yetmeyecektir. İçme suyunun problem olmasının asıl sebebi sulamada kullanılması. Su kaynaklarımıza yönelik bir çalışma yapacağız. Belli ki bir iki yıl içme suyuna yönelik bir çalışma yapacağız”

Yapılan konuşmaların ardından köy muhtarları tek tek söz alarak, taleplerini ve köylerindeki eksiklikleri ilgililere iletti.

Toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran ve İl Özel İdaresinin şube müdürleri, İl Genel Meclis üyeleri Vedat Soner Başer, Hüseyin Bedir, Mihdat Uçan, Kemal Emiroğlu ve Mahmut Zengin katıldı.

KAYNAK: Gümüşhane İl Genel Meclisi Basın Birimi01.08.2021

image_print

HABERLER