Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse'den Müjdeli Basın Toplantısı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse’den Müjdeli Basın Toplantısı

Giriş Tarihi: 22 Ocak 2024 - 22:32

Son Güncelleme: 22 Ocak 2024 - 22:34

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse, Süleymaniye Kayak Merkezi için 50 milyon TL’lik bir ödeneğin protokolünün imzalandığını ve devamının geleceğini belirterek “Gümüşhane’nin gençleriyle burada kaymak bize nasip olsun inşallah” dedi.

Beraberinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’le tarihi Süleymaniye Mahallesindeki Zeki Kadirbeyoğlu Konağında gazetecilerle bir araya gelen Milletvekili Köse, “İlimizin turizmle canlanacağını, Gümüşhane’nin geleceğinin turizmde olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane ailesi olarak Gümüşhane basınının karşısına çıktıklarını kaydeden Milletvekili Köse, “Bugüne kadar yapılanları bundan sonra yapılacakları istişare etmek, sizin sorularınıza cevap verebilmek adına bir araya geldik. Belediye başkanımız ve Belediye Başkan adayımız Ercan Çimen ağabeyimi tebrik ediyorum. İnşallah biz yeniden üçüncü dönemde de Gümüşhane Belediyesi’nin AK Parti Belediyeciliğiyle devam etmesi için kampanya sürecini çok büyük titizlikle, bütün hemşehrilerimizin gönüllerine girebilmek adına, kapılarını çalabilmek adına tüm teşkilatlarımızla birlikte seferber olacağız. İnşallah böyle olgunluk içerisinde, centilmenlik içerisinde bir kampanya dönemi de geçiririz diye umut ediyorum” dedi.

“Hayallerimizin olduğu bu şehre hizmet etmenin gayret içerisinde olacağız”

14 Mayıs’ta Gümüşhaneli hemşehrilerinin oylarıyla çok onurlu bir görevin kendisine tevdi edildiğini belirterek Gümüşhane’yi Ankara’da Gazi Mecliste temsil etme imkanı olduğunu ifade eden Milletvekili Köse, “Biz Gümüşhane’de doğduk, büyüdük, ekmeğimizi Gümüşhane’den kazandık. Gümüşhane’nin bizim üzerimizde çok büyük emekleri var. Gümüşhane bizim sevdamız, Gümüşhane’ye dair hayallerimiz var. İnşallah bu milletvekilliği dönemi boyunca da gerek belediye başkanımızla gerek teşkilatlarımızla birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde üzerimizde hakkı olan, bizim de hayallerimizin olduğu bu şehre hizmet etmenin gayret içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Seçildiği günden bugüne yapılan çalışmaları başlıklar halinde paylaşan Köse, ilçelerin doğalgaz temini, Süleymaniye Kayak Merkezi ve Anjiyo Ünitesi hakkında bilgiler verdi.

“Torul, Kürtün ve Köse önümüzdeki sene kış aylarında, bu zamanlarda doğalgaz kullanıma başlanmış olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Temmuz ayında Gümüşhane’nin Türkiye ikincisi olması nedeniyle şehre ziyarette bulunduğunu hatırlatan Köse, “Milletvekilliği seçiminin kampanya döneminde Torul’da, Kürtün’de ve Köse’de karşılaştığımız en önemli sorun doğal gaz meselesiydi. Gittiğimiz her yerde bu üç ilçemizde bütün hemşehrilerimiz doğal gaz konusunu gündeme getirmişlerdi. 2026’nın yatırım programındaydı doğalgaz. Cumhurbaşkanımız teşkilat başkanımız, değerli büyüğümüz Erkan Kandemir beyle görüşerek doğalgaz konusunu gündeme getirip Cumhurbaşkanımızın konuşma metnine üç ilçemizin doğalgazını o gece biz eklettik. Cumhurbaşkanımız hemen akabinde ertesi günü miting meydanında doğal gaz konusunu gündeme getirince çok kısa bir zamanda konuyu Enerji Bakanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımızın bunu Gümüşhane’de söz verdiğini, artık bunun yatırım programına alınması gerektiğini ifade edip Enerji Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Enerji Bakanımız dağıtım firmayla görüşeceğini ve inşallah kısa zaman içerisinde bu 3 ilçenin doğalgazının yatırım programına alınacağının sözünü vermişti bize. Ve Enerji Bakanımızın da girişimleriyle doğalgaz Allah’ın izniyle boruları da gönderilmek suretiyle yatırım programına alındı. İnşallah üç ilçemizde önümüzdeki sene kış aylarında, bu zamanlarda doğalgaz kullanıma başlanmış olacak” dedi.

“50 milyon+KDV tutarında miktar Süleymaniye Kayak Merkezi’nde kullanılmak üzere tahsis edildi”

Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kentin meselelerini iletirken Süleymaniye Kayak Merkezi projesini talep ettiklerini kaydeden Köse, “Bana göre Gümüşhane’nin en güzide projelerinden biri olan, en önemli beklentisi olan, Gümüşhane’yi kış aylarında ekonomik olarak canlandıracak olan, Gümüşhane’nin esnafına, otelcisine, lokantacısına çok büyük katkılar sağlayacağına inandığım Süleymaniye Kayak Merkezi’nin yapılması meselesini Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizde Cumhurbaşkanımız hemen konuyu Spor Bakanımıza talimatlandırdı ve yine çok kısa zaman içerisinde il başkanımız, belediye başkanımızla Spor Bakanımızı ziyaret etmiştik. Spor Bakanımızla konuyu detaylıca müzakere ettik, görüştük. Çalışacaklarını söylediler. Ardından Spor Bakanımıza ben iki sefer daha gittim. En son da Erzincan Milletvekilimizin oğlunun düğününde karşılaştık. Bana şunu söyledi. Dedi ki başkanım yine Süleymaniye’yi mi söyleyeceksin? Bu beni çok mutlu etti doğrusu. Çok şükür bu görüşmelerimiz neticesinde hemen çok önemli bir adım atıldı. Sayın Valimiz Ankara’ya davet edilerek bir protokol imzalandı. Bunu basınla ilk defa paylaşıyoruz. 50 milyon + KDV tutarında miktar Süleymaniye Kayak Merkezi’nde kullanılmak üzere tahsis edildi. Meclisteki bütçe görüşmelerinde Spor Bakanımıza teşekkür edip 50 milyonun yetmeyeceğini söylediğimde “Siz bir başlayın. Biz takviye yaparız” diyerek desteklerini ifade ettiler” ifadelerini kullandı.

“Projeyi Gümüşhane Belediyesi’nin uhdesinde devam ettirmek istiyoruz”

Kendisinin de hayali olan ve Gümüşhane’ye çok büyük bir katkı sağlayacağına inandığı Süleymaniye Kayak Merkezi’ne katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkür eden Milletvekili Köse, “Bu konuyu Sayın Valimizle de konuştuk. Bundan sonra artık icraat zamanı. Şöyle de bir düşüncemiz var: Bu mahalle Gümüşhane Belediyesi mücavir alanında, Gümüşhane Belediyesi’nin idari sınırları içerisinde olan bir mahalle. Sayın Valimizle de Sayın Bakanımızla da konuşup bu projeyi hem Ercan Çimen başkanımın hem de benim vaatlerim arasında olması nedeniyle bu projeyi Gümüşhane Belediyesi’nin uhdesinde devam ettirmek üzere de bir kanaatimiz var. Bunu henüz nihayetlendirmedik. Şu anda protokol Gümüşhane Valiliğiyle yapıldı. Ama belki bunu Gümüşhane Belediyesi’ne de aktarmak noktasında bir düşüncemiz var. İstişarelerimizi yaptıktan sonra net bir cümle kullanılabilir. Allah’ın izniyle biz bu mahalleyi çok önceliyoruz, çok önemsiyoruz” dedi.

“Süleymaniye beni çok heyecanlandırıyor”

Gümüşhane’nin gençleriyle Süleymaniye’de kayak yapmanın kendisine nasip olmasını dileyen Köse, “Burada bir anda Erzurum olabilmek mümkün değil. Önce şu pisti bir yapalım, telesiyejleri bir yapalım, burayı bir faaliyete geçirelim. Kayak bir başlasın burada. Kalan detaylar, eksikler zaman içerisinde, süreç içerisinde tamamlanır. Süleymaniye beni çok heyecanlandırıyor. Hayalini kurdukça heyecanlanıyorum. Şu anda Süleymaniye mahallesinde bulunuyoruz. Şurada kayak merkezi açık olsaydı, faaliyette olsaydı Türkiye’nin muhtelif yerlerinden bir sürü insanın şuradan aşağı geldiğini görecektik. Ve bu gelenlerin tamamı da birkaç bin lira bu şehre bırakıp ayrılacaklar. Onun için Süleymaniye çok önemli. Hep birlikte güç birliği yapalım. El ele verelim. Güçlerimizi birleştirelim. Ve inşallah Süleymaniye’yi hayata geçirelim diyorum” diye konuştu.

“İlimizin turizmle canlanacağını, Gümüşhane’nin geleceğinin turizmde olduğunu düşünüyorum”

Gümüşhane’nin çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, çok önemli turizm destinasyonlarının olduğunu, sadece merkez ilçede değil bütün ilçelerde Allah’ın lütfu doğal güzellikler, gezilecek, görülecek turizm destinasyonları olduğunu dile getiren Köse, “İlimizin turizmle canlanacağını, Gümüşhane’nin geleceğinin turizmde olduğunu düşünüyorum, buna inanıyorum. Madencilik şehri, maden şehri ama neticede madenler, madenlerdeki rezervler günün birinde bitecek, bitiyor. Dünyanın hiçbir yerindeki maden ocakları ilelebet işletmeye açık kalamıyorlar. Ama Zigana’nın doğal güzellikleri, Limmi Gölü, Süleymaniye Mahallesi cazibe merkezi olmaya devam edecek. Onun için milletvekilliği dönemin boyunca Allah nasip ederse inşallah bunlar bizim nasibimiz olur. Çünkü bu konularda derdimiz var, hayallerimiz var. Gümüşhane’nin turizminin canlanması için elimden geleni yapacağım. Buna belediye başkanımız da böyle inanıyor, il başkanımız da teşkilatlarımız da hep beraber yapacağız bunu. Bireysel olarak hiçbir şey olmuyor. Bunlar hep birlik, beraberlik sayesinde oluyor. Güçlü bir iktidar sayesinde oluyor. Güçlü bir lider sayesinde oluyor” diye konuştu.

“Satala Antik Kenti kültür mirası listesine dahil edildi”

Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyü sınırları içerisindeki Satala Antik Kentiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Köse, “Kültür ve Turizm Bakanımızı ziyaret ettik. O esnada Kültür ve Turizm Varlıkları Genel Müdürü de oradaydı. Dedik ki buranın turizme kazandırılması lazım. Hemen bakan bey talimatlandırdı. O gün biz oradan ayrıldık kazı çalışmalarının başkanı olan Şahin Hoca’yı aradı genel müdür ne eksiğiniz ne ihtiyacınız var diye. Ocak ayından sonra ödenek gönderilmesine karar verildi. Gelinen aşamada bir önemli daha gelişme oldu Satala’yla ilgili. Satala Antik Kenti kültür mirası listesine dahil edildi. Şahin Hoca Satala’nın eksiklerini, Satala’da yapılması lazım gelen işleri yazıp Turizm Bakanlığına gönderdi. Cumhurbaşkanlığı strateji başkanlığıyla da görüştük. İnşallah bunlar oradan da onaylanacak. Satala artık dünya kültür mirası listesinde olacak ve Satala’nın turizme kazandırılması noktasında devletimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Satala’yla ilgili çok ciddi destekleri olup orası artık 2024 yılı yaz aylarından itibaren kazı çalışmaları hızlanıp daha başka başka da güzelliklerle buluşmuş olacak. İnşallah turizmle ilgili daha başka güzel müjdeleri de siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimize verebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Anjiyo ve kemoterapi tamam. Amacımız hemşehrilerimizin sağlık konusunda çevre illere olan bağlılığını en aza indirmek”

Konuşmasında sağlık alanındaki çalışmalardan da bahseden Köse, “Anjiyo ünitesi konuşuluyordu, anjiyo ünitesi geldi çok şükür. O da yine Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın destekleriyle oldu. Onunla birkaç kere olan görüşmelerimiz neticesinde oldu. Anjiyo ünitesi yakın zamanda faaliyete geçmiş olacak. Kemoterapi ünitesi de kurulacak inşallah Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne. Bunun da malzemeleri satın alındı. Şu anda kemoterapi hizmeti verecek sağlık personeline eğitim veriliyor. İnşallah kemoterapi ünitesi de hizmete geçmiş olacak anjiyo ünitesiyle birlikte yakın zamanda. Bugüne kadar Köse Devlet Hastanesi’nde ve Torul Devlet Hastanesi’nde uzman hekim hiç çalışmamıştı. Torul’da ara ara buradan görevlendirmeyle uzman hekim olmuştu ama Köse’de hiç olmamıştı. Oralarda her iki hastanemize de uzman hekim kadrosu tahsis edildi ve atamaları yapıldı. Şu anda her iki hastanemizde de dahiliye branşında uzman hekimler çalışmaktadırlar. Yine bizim göreve geldiğimiz dönemde Gümüşhane’deki muhtelif hastanelere toplam 49 uzman hekim, 86 da pratisyen hekim görevlendirmesi yapıldı. Yine belli branşlarda ihtiyaçlar var. İnşallah onları da süreç içerisinde Sayın Bakanımızla görüşüp ikmal etme gayret içerisinde olacağız. Bizim derdimiz Gümüşhaneli hemşehrilerimizi sağlık konusunda çevre illere olan bağlılığını mümkün mertebe en aza indirmektir. Bu minvalde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İkinci tomografi cihazı da hastaneye kuruldu bu süre içerisinde. Yine yapılanlar var, yapılacaklar var” dedi.

“DSİ’nin yatırım programına 1,9 milyar TL’lik 14 proje teklif edildi”

Bunların yanında Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 2024 yılı yatırım programına teklif edilen 1 milyar 890 milyon TL tutarında 14 ayrı proje olduğunu ve bunları da takip edip çıkmasını sağlayacaklarını ifade eden Köse, “Önceki dönem milletvekillerimizin de katkıları, destekleri var. Ben buradan onlara da teşekkür ediyorum. Yatırım programına önceki dönemde alındı ama ihaleleri bizim dönemimize denk geldi. 14 Mayıs’tan sonra 12 tane de taşkın koruma işi ihale edildi Gümüşhane ili genelinde” diye konuştu.

“Milletvekilliğimiz dönemi boyunca gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir kent bırakmak istiyorum”

Gümüşhane’nin dört bir tarafını imar ve ihya etmeye, eksiklerini tespit edip ikmal etmeye gayret ettiklerini belirten Köse, “Bundan sonra da inşallah gayret etmeye devam edeceğiz. Gümüşhane’mize, bizden sonra gelecek olan nesillere daha güzel, daha yaşanılabilir bir şehir, köyler, beldeler, yaşam alanları bırakmak için var gücümüzle inşallah milletvekilliğimiz dönemi boyunca çalışmaya gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.

“Koza’da herhangi bir kimse işten çıkarılmayacak”

Milletvekili Köse, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin kentte rezerv sorunu yaşayan ve bu nedenle de işçi çıkaran madenlerin durumuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Köse, şunları söyledi: “Dünyanın hiçbir yerindeki hiçbir maden ocağı, maden şirketi ila nihayet faaliyetlerini devam ettiremiyor. Bunun sebebi de rezerv tükendiğinde sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Şu anda Gümüşhane’de bu konuyla yüzleştik, yüzleşiyoruz. Ama birçok hemşerimiz orada istihdam da ediliyor. Onların işten çıkarılmasına da gönlümüz razı değil. Yakın zaman içerisinde AK Parti Genel Merkezi’nde bir program dahilinde Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleşen toplantıda il başkanımız konuyu Cumhurbaşkanımıza arz etmişti. Cumhurbaşkanımız hemen orada talimatlandırmıştı meseleyi. Ardından haber de geldi işten çıkarma söz konusu olmayacak diye. Ama çalışanlar arasında bu konu zaman zaman bizim tarafımıza da intikal ettirildi ne olacak diye. Ben 3-5 gün önce Koza Altın İşletmelerinin CEO’su Mahmut Bey’i telefonla aradım. Mahmut Bey işten ayrılan 18 kişinin dışında hiç kimseyi işten çıkarmayacağız diye bir cümle kurdu. Kozada şu anda ciddi anlamda rezerv arayışları söz konusu. İlimizin muhtelif yerlerinde rezerv arayışları var. Kendi sahaları var. Kendi sahalarında sondaj yapıyorlar. Bulunacak mı, bulunmayacak mı? Bu şu anda hepimize karanlık. İnşallah bulunur. Rezerv bulunursa aynı önceki gibi çalışmalarına devam edecek. Ama şu anda herhangi bir kimse işten çıkarılmayacak.”

“Süleymaniye Kayak Merkezi’ni inşallah bu dönem tamamlayacağız”

Gümüşhane Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde yeniden aday gösterilen Ercan Çimen de konuşmasında 10 yıldır şehre hizmet ettiğini belirterek, “2014 yılında Gümüşhane merkezin ilk AK Parti Belediye Başkanıyım. O günden bugüne kadar yaklaşık 41 projeyle milletin karşısına geldik. Yaptığımız ve söz verdiğimiz projelerin içerisinde bugün burada Süleymaniye Kayak Merkezi’ni bu hayalimizi hem il başkanımızın hem milletvekilimizin hem teşkilatımızın hem de şehirden aldığımız o sinerjiyle şehrin hayali olan Süleymaniye Kayak Merkezi’ni inşallah bu dönem tamamlayacağız, bitireceğiz. Bugün de bunun burada inşallah ilk merasimi oldu. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum hem ilimize hem de ülkemize. 41 projenin belki birkaç tanesi hariç çoğunu tamamladık. İnşallah bizim çıraklık ve kalfalık şimdi de ustalık dönemimizde hem o geri kalan projeleri tamamlamak ve şu anda Süleymaniye mahallesindeki bu güzel kayak merkezi inşallah beraber hayata geçireceğiz. Her projemin kapısından, penceresinden koyulan taşından haberim ve bilgim var. Mahallemize yakışsın, ilimize yakışsın. Çabamız o. İnşallah planımız 15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunda da bu oturduğumuz yerde kafe ve restoran, yöresel yemeklerimizin olduğu bir mekan haline buraya getireceğiz. Hep yıllardır konuşulur. İnşallah burada onu çözeceğiz. Yine şehirde bir hamam sıkıntısı vardı. Hamamı da tamamladık. Şehrimize yakışacak bir şekilde orayı da tasarladık ve bitirdik” dedi.

“50 milyon bir başlangıç. İnşallah bunun devamı da olacak”

“Birlikten güç doğar” diyerek adaylığının açıklandığı gün bile Ankara’da madenleri, kayak merkezini konuştuklarını ifade eden Çimen, “Cumhurbaşkanımız bizden hem derece istedi hem birlik beraberliğimizin daim olması için bize nasihatler verdi.  Türkiye ikincisi olmamız bir gurur. Kazanacağız, çalışıyoruz. Sonucu da inşallah iyi olacak. Diğer partilerimizden belediye başkan adaylarına da başarılar diliyorum. Centilmenlik içerisinde inşallah güzel bir seçim süreci geçiririz. Biz yola çıkarken hep dedik ki esas olan hizmettir. Bu hizmeti hep beraber yapacağız. 2014 yılında hayalimiz dediğimiz Süleymaniye’nin böyle güzel bir yolu yoktu. O yolun yapılmasında o dönemin Valileri Yücel Yavuz, Okay Memiş, Kamuran Taşbilek’ten Allah razı olsun. Bu mahallede doğalgaz var. Bu mahallede paslı elektrik direkleri yolun tam ortasındaydı. Burada çok emeklerimiz var. Tüm altyapı sorunlarını çözdük. Burada şehrimize yakışır bir otelimiz vardı şimdi hamamımız var, restoranımız var ve inşallah kayak merkezi de sizlerin destekleriyle tamamlanmış olacağız. 50 milyon bir başlangıç. İnşallah bunun da devamı olacak. Biz de Gümüşhane Belediyesi olarak bunun lokomotifi olacağız” diye konuştu.

“Birinci önceliğimiz Süleymaniye Kayak Merkezi”

Süleymaniye Mahallesinde mahalle sakinlerinin ve kamunun da kabul göreceği bir koruma amaçlı imar planının Eylül ayında Gümüşhane Belediyesi meclisinde aldıkları kararla yenilendiğini ifade eden Çimen, “Turizm Bakanlığımızın master planı hazır çıkmış ama günün şartlarına uygun bir şekilde uzman kişilerle kayak merkeziyle ilgili çalışmalar yapılıp onu destekleyen başka projeler de olacaktır. İnşallah şehre yakışır bir hale getireceğiz bu mahalleyi. Ben şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Birinci önceliğimiz Süleymaniye Kayak Merkezi. Yüce Rabbim inşallah şehrimize hayırlı hizmetler yapmamızı nasip eder” ifadelerini kullandı.

“Şehrimizi dert edindik”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı İbrahim Taş, Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel ve Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Orhan Eryılmaz’ın da katıldığı toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu da Gümüşhane’nin dünü, bugünü ve yarınını konuşmak, fikir alışverişinde ve istişarelerde bulunmak, geleceğe yönelik beklenti ve tavsiyeleri dinlemek için düzenledikleri toplantıya katılan gazetecilere teşekkür etti. Erdoğdu, “Şehrimizi dert edindik. Bu derdimize sizleri de ortak etmek istedik. Bu konuda genelden yerele bir çalışma başlatmış oluyoruz. İnşallah devamını belli aralıklarla birlikte yürütmeye çalışacağız” dedi.

Toplantının ardından Başkan Çimen, heyete hem 15 Şubat’ta açılacak olan Zeki Kadirbeyoğlu konağında hem de konağın hemen bitişiğindeki tarihi hamamda yapılan restorasyon çalışmalarını anlattı.

Haber Kaynağı: gumushane.gen.tr22.01.2024

image_print

HABERLER