GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ MAZBATALARINI ALDILAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ MAZBATALARINI ALDILAR

Giriş Tarihi: 27 Haziran 2018 - 18:40

Son Güncelleme: 21 Aralık 2018 - 19:09

24 Haziran 2018 Pazar günü  yapılan 27.Dönem milletvekilliği seçimlerini kazanan AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, 27 Haziran 2018 Çarşamba günü Gümüşhane İl Seçim Müdürü Nejdet Yetimoğlu’ndan mazbatalarını aldılar.

Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş; İl Başkanı Av.Celalettin Köse ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’inde aralarında bulunduğu kalabalık bir toplulukla mazbatalarını almaya geldikleri Gümüşhane Adliye Sarayın’da birer açıklama yaptılar.

Milletvekili Akgül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yalnızca ilimizde yaşayan 172 bin vatandaşımız değil, Türkiye genelindeki 700 bin vatandaşın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğimizi bütün kamuoyunun bilmesi ataşehir escort gerekiyor. Bugüne kadar kapımızı çalan hiçbir hemşehrimize siyasi parti ayrımı yapmadan yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da çabamız o şekilde olacaktır. Gümüşhane insanının ne kadar vefakar, cefakar, yardımsever, vatanını, milletini, devletini seven insan olduğunu biz bu seçimde tekrar müşahede etmiş olduk. Biz 24 Haziran gecesi bütün dünyadaki o mazlum coğrafyada yaşayan 2 milyara yakın insanı bir bayram kutlaması yaşattığımız için ülkemiz adına ve ilimiz adına herkese teşekkür ediyorum. Türk milleti Cumhurbaşkanının ve onun yanında olan, milli damarı olan, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet ilkesi etrafında birleşen bu millet Cumhurbaşkanımıza vefasını göstermiş ve onu tekrar Cumhurbaşkanı seçmiştir. Yüzde 86 katılım ve yüzde 98’in üzerinde temsille hiçbir seçimi dünya siyasi tarihinde yakalama şansınız yok. Şöyle de güzel bir ders vermiş olduk. Seçim kararı alındıktan sonra seçimin güvenliği üzerinden algı oluşturmaya çalışanlara da Türk milleti 24 Haziran’da çok önemli bir ders vermiştir. Bu milletin kendi değerlerine yabancı, bu milletten kopuk siyaset yapanlar ilimize dışardan 2 milletvekiliyle beraber denetim hizmeti yapmak gibi bir gaflette bulundular. Bunu ben Gümüşhane halkına bir hakaret olarak değerlendiriyorum. Gümüşhane esnafı ezan okunduğu zaman camiye giderken dükkanının kapısını kilitlemeden, tezgahını açık bırakıp giden insanlardır. Gümüşhane insanının bu kadar dürüst ve namuslu kitlenin hırsızlık yapacağına, oy çalacağına, sandık güvenliğini sabote edeceğine inanan bir siyasi partinin Gümüşhane’de teveccüh görmesi mümkün değildir. Gümüşhane halkı da bunun cevabını seçimde vermiştir”

Milletvekili Cihan Pektaş da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’de 50 milyonun üzerinde vatandaşımız oy kullandı, Cumhurbaşkanımız 26 milyon oy alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmuştur. Cumhur İttifakı da aynı şekilde 26 milyonun üzerinde oy almıştır. Dolayısıyla bu demokrasimizin ne kadar geliştiğinin, demokrasi kültürümüzün ne kadar olgunlaştığının da bir göstergesidir. Milletimiz güçlü liderden yana tercihini kullanmıştır. Ne zaman bu ülkeye güçlü liderler gelirse Türkiye her zaman sıçrama yapmıştır. Artık Türkiye bundan sonra medeniyet yolculuğuna devam edecektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye ikincisi, milletvekili seçiminde Türkiye yedincisi olduk. 7 Haziran’da 12., 1 Kasım’da 10 ve bu sefer 7.olduk.  Köse ilçemiz tüm yurttaki ilçeler arasında ilk 10’a girdi. Bu da çok sevindirici durum. Ve ilk defa Gümüşhane tarihinde Cumhurbaşkanı adayımız 60 bin oy bandını yakaladı. Bunlar bizim açımızdan sevindirici gelişmeler. Biz iki milletvekili olarak geçen dönemde olduğu gibi abi kardeş olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize destek veren ve vermeyen bütün hemşerilerimizi selamlıyor ve kucaklıyoruz. Hizmetlerimizi daha hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Tamamlanması gereken hizmetlerimizi tamamlayacağız. Gümüşhane’ye ne kadar hizmet etsek azdır. Muhtarlarımızla daha çok bir araya geleceğiz, köy köy, kasaba kasaba dolaşacağız. Gerek Valimizle gerek kaymakamımıza bir araya gelerek, muhtarlarımızla bir araya gelerek, iki şantiyeci milletvekili olarak hizmetlerimizi yoğunlaştıracağız.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse de yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımıza Türkiye genelinde en çok oy oranının çıktığı ikinci il Gümüşhane oldu. Hemşehrilerimiz Cumhurbaşkanımıza çok yoğun bir teveccüh göstererek yüzde 77 oranında oy verdi. Milletvekillerimizde aldıkları oy oranıyla önceki seçimlerin il sıralamasının üzerine çıkarak Türkiye genelinde 7.sırada yer almış bulunmaktayız. Hemşehrilerimize, seçmenlerimize, AK Parti gönüllülerine, seçim sürecinde bize destek veren kuruluştan bugüne kadarki tüm teşkilat mensuplarımıza, belediye başkanlarımıza, tüm AK Parti gönüllülerine yürekten teşekkür ediyorum. Kamu yatırımlarından Türkiye’de nüfusa göre en çok pay alan il Gümüşhane oldu 26.dönemde. Bu dönemde de milletvekillerimizin uyum ve ahengi bozulmadı ve yeniden seçildiler. Gümüşhanemiz 27.dönemde daha müreffeh bir hale gelecek, daha çok yatırım alacaktır. 26.dönemde yapılanlar 27.dönemde yapılacakların teminatıdır”

 

image_print

HABERLER