GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ’IN 15 TEMMUZ MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ’IN 15 TEMMUZ MESAJI

Giriş Tarihi: 14 Temmuz 2018 - 12:36

Son Güncelleme: 14 Temmuz 2018 - 12:36

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz demokrasisi açısından kara bir gün yaşanmıştır. Aziz milletimiz, kendi parasıyla alınmış tankı tüfeği kendisine doğrultan, kendi meclisini bombalayan tarihte görülmemiş bir ihanet şebekesinin hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.

Darbeci hainler o gece milletimizin iradesini hiçe sayarak; devletimize, huzur ve refahımıza kastedebileceklerini sandılar ancak vatanına, devletine ve bayrağına bağlı necip milletimizi hesaba katmamışlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla 15 Temmuz’da adeta ölümü öldürerek meydanları ve caddeleri dolduran; tanklara, toplara, tüfeklere ve hainlere meydan okuyan vatandaşlarımız, Gazilerimiz ve Şehitlerimiz isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.

15 Temmuz’da kimisi bir namlunun ucunda gençliğini, kimisi arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eşi, kimisi vakur bir baba ve çocuğunu bıraktı. Acılar yaşadık, kaybettiklerimiz oldu ancak milletçe irademize sahip çıktık, geleceğimize el sürdürmedik. Vatandaşlarımız, yedisinden yetmişine kadar, hep birlikte milli iradenin arkasında durdu; bütün dünyaya demokrasi dersi verdi.

Tıpkı 103 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten yüce milletimiz, Millî İradeyi ve demokrasiyi koruma uğruna tanklara, mermilere ve bombalara vücudunu siper etmiştir.

Bugünkü Türkiye 15 Temmuz akşamının Türkiye’sinden daha da güçlüdür. Parazitler teşhis edilmiş, terör örgütlerine neşter vurulmuştur. Hainlere karşı düzenlenen operasyonlar başarıyla sürdürülmektedir.

Bu vesile ile devam eden operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyor: Gazilerimizi hürmetle, Aziz Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. 15 Temmuz’daki birlik ve beraberlik ruhunu muhafaza edecek; milletimizle el ele vererek daha güçlü, daha müreffeh ve daha huzurlu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.

Hacı Osman AKGÜL                                               Cihan PEKTAŞ

Gümüşhane Milletvekili                                       Gümüşhane Milletvekili   

image_print

HABERLER