GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM'DE DURUM DEĞERLENDİRMESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM’DE DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2020 - 14:11

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2020 - 14:12

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, Onur Aydın, İlyas Günay, Oltan Balyemez ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıda, 2019-2020 eğitim- öğretim yılsonu değerlendirme ve 2020-2021 eğitim- öğretim yılı yapılacak çalışmaların planlaması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri olarak çalışmalar yaparken yaşanan sıkıntılar, bunlara yönelik öneriler, önümüzdeki 2020-2021 eğitim ve öğretime yönelik yapılması gereken çalışmalar ilk önceliğimizdir. 9 Eylülde başlamış olduğumuz eğitim ve öğretime-  faaliyetine 13 Mart ayına kadar normal süreç içerisinde geldiğini, 13 Mart’tan 19 Haziran’ a kadar bu süreci uzaktan eğitim olarak tamamladık.  Bu süreç içinde dönem başı itibariyle yaptığımız planlamalar kapsamında yapılması gereken çalışmalar, onun dışında TUBİTAK projeleri, GümüşHANEler Okuyor projesi, Robotik Kodlama, Bilim Şenliği, sosyal ve kültürel faaliyetler, üniversiteler ve diğer kurumlarla yaptığımız hizmet içi çalışmalar, Ölçeme ve Değerlendirme merkezimizin süreç içerisinde yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalar, Öğretmenler Buluşuyor büyük bir ivmeyle başlayan süreç Mart ayı itibariyle kesintiye uğradı.

Tüm Arkadaşlara Teşekkür Ediyorum

Gündemimizde konu olan Covid-19’un tüm tün dünyada ve ülkemizde yaşattığı sıkıntılar üzerinde Bakanlığımız bu sürece hızlı bir şekilde adapte olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, daha önce Fatih projesiyle oluşturduğu alt yapısı ve yapılan çalışmalar ile beraber milyonlarca öğrenciye destek olacak bir alt yapıyı bizlerle paylaştı. Canlı dersler, EBA alt yapısı, bu sürece önemli katkılar sağladı. Bu süreçte çocuklarımızı zihinsel olarak rahatlatmak adına 2. Dönem konuları sınavlarda dahil olmadı. Bu süreci devam ettirirken bir taraftan toplumsal sorumluluk anlamında VEFA gruplarımızla, öğretmenlerimizle diğer çalışan tüm arkadaşlarımızla yürüttüğümüz çalışmalar oldu. Bu süreçte yine bu sorumluluğumuzun bir parçası olarak süreç başladığından itibaren maske üretimi ile ilgili tüm ilçelerimiz az çok bu sürecin içerisinde oldular. Bu noktada tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Dedi.

Makinemiz Günde 10 Bin Tane Maske Üretebiliyor

Halk Eğitim kursları açılır açılmaz kaymakamlıklarla işbirliği içerisinde okullarımızda kendi öğrencileri ve velileri için maske ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bu süreç devam edeceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Burada rahatlıkla faydalanabileceği üretim bandı meslek lisemizin atölyesinde hazır durumdadır. Okullarımız Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’ un imzasıyla yayınlanan genelgeyle,2020-2021 eğitim – öğretim yılının 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlanacağı açıklandı. Buna göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak. Uzaktan eğitim olarak devam etsek te sorumluluk çerçevesinde yürütmek olduğumuz çok konu var.  El sanatları, giyim ve ya maske üretimimizle destek verilebilecek hangi kurs resmi olarak açılabileceği beyan edildikten sonra bu süreci devam ettireceğiz. Bu sürede kısmi zorluklarımız oldu, ama bundan sonra daha rahat bir şekilde aşacağımıza inanıyorum. Buradaki makinemiz günde 10 bin maske üretebileceğini ifade etti.

 15 Ağustos’ dan İtibaren Bütün Odağımızı Yeni Eğitim Ve Öğretime Vermeliyiz

15 Ağustos itibariyle eğitim liderleri olarak okulumuzun, ilçemizin, ilimizin başında olacağı söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bu noktada çok önemli (vefat, taziye, düğün) vb. gibi durumlar dışında bütün arkadaşlarımızın yıllık izinlerini mümkün mertebe bu zamana kadar kullanmasını istiyoruz. 15 Ağustos’ dan itibaren bütün odağımızı yeni eğitim ve öğretime vermeliyiz. Uzaktan eğitim olarak her ne kadar süreci tamamladık desek te kazanımlar olarak ciddi bir eksikliğimiz var. İlkokul 4. sınıftan 5. sınıfa geçen, 8.sınıftan 9.sınıfa geçen, 1. Sınıftaki öğrencilerimizden okuma ve yazmada sıkıntılar olabilir. İl Milli Eğitim Komisyon toplantısı yaptık. Daha sonra Danışma Kurulu toplantısı, okul türlerine göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise toplantılarımızı yaptık. Bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendirdiğini söyledi.

TUBİTAK 4006 Bilim Fuarında 69 Projemizden 34’ü Kabul Edildi

Hem ilimiz genelinde hem Türkiye genelinde çok bir sıkıntı olmadan bu dönemi tamamladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan,  Eylül ayında başlayan büyük bir titizlikle yürütülen sürecin bile sınavda katkısı olacağına inanıyorum. İlimiz olarak %86 gibi bir katılımımız var.  TUBİTAK 4006 Bilim Fuarında 69 projemizden 34’ü kabul edildi. 4007 kapsamında ilimizde ilk defa bir bilim şenliği kabul edildi. Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul ile ilgili sene başından itibaren gösterilen duyarlılık, aslında 1.liği hedefleyerek çalışmalarımızı yürütmüştük.  Beyaz Bayrak’ ta Türkiye’de 4. Beslenme Dostu Okul’ da da 9. Sıradayız. Tüm ilçelerimize, okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Proje okullar ile ilgili 2000 ‘e yakın öğrencimiz yaklaşık %30’ u7 proje okullarımıza yerleşecek gibi. Bu sene proje okullarımıza Gümüşhane Lisemizi,  Kız İmam Hatip Lisemizi dahil ettik. 5 tane okulumuzu tüm il geneline açtık. Bu okullarımız; Merkez ilçede bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kelkit İlçesinde bulunan Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir Yine Bakanlığımız ile yaptığımız toplantıda tercihler ile ilgili bir değişiklik bekliyoruz. Dedi

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğü birimlerinden sorumlu Müdür Yardımcıları, Şube Müdürlerinin açıklamaları ile dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

image_print

HABERLER