GÜMÜŞHANE MÜFTÜSÜ SAYIN OSMAN AYAS’TAN ACİL BİR İSTEĞİMİZ VAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MÜFTÜSÜ SAYIN OSMAN AYAS’TAN ACİL BİR İSTEĞİMİZ VAR

Giriş Tarihi: 12 Mayıs 2019 - 12:25

Son Güncelleme: 12 Mayıs 2019 - 12:25

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Müftüler, bulundukları belde ve bölgelerin manevi rehberleridir.

Sayın Osman Ayas Hocamız da Gümüşhane müftüsü olarak bizim manevi rehberimizdir.

İlmi dolgunluğu, mütevazi kişiliği ile Gümüşhaneliler Sayın Müftümüzden çok şeyler öğreneceklerdir.

Gerek müftülerimiz, gerekse kamunun diğer amirleri çoğu kez ihtiyaç planlamasına göre çalışma yürütürler. Onun için vatandaşların da ihtiyaçları bu makamlara ulaştırmaları gerekir. İhtiyaçlar bu makamlara ulaştığında eminim ki onlar da gereğini bir an önce yapacaklardır.

Bu bağlamda; Sayın Müftümüze bugün acil olarak gördüğümüz bir konuyu iletmek istiyorum.

Osman Ayas Hocamız Gümüşhane müftüsü olmasının yanında aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı’nın da Gümüşhane şube başkanıdır.

Sayın Müftümüzden Gümüşhane şehir merkezinin en merkezi yerine Diyanet ve Diyanet Vakfı Yayınlarının satıldığı bir mekânın açılmasını istiyoruz.

Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’den, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayat ve Hadislerine, İslami kaynak kitaplardan çocuk yayınlarına kadar binlerce kitabın yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi Şubesi’nin Gümüşhane’de de açılmasını istiyoruz.

Şu anda Gümüşhane’de Müftülük binasının bir odasında Diyanet’e ve Diyanet Vakfına ait bazı eserlerin satıldığını biliyorum. Ama, bu satış yeri yeterli değil.

Hele hele Müftülük binası kent merkezinden uzakta olunca vatandaşların, özellikle de gençlerin şehir merkezinden yürüyerek Müftülük binasına gidip burada Diyanet yayınlarını bulması da,  alması da çok zor.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi tarafından basılmış o kadar çok eser var ki… Bu eserlerin  tanıtım kataloğu  bile 84 sayfadan oluşuyor. Bu kadar zengin bir yayın çeşitliliğinin Gümüşhane’de de bulunması ve satışının yapılması gerekir.

Dünyanın yangın yerine döndüğü günümüzde kültürel ve ahlaki kaos ve çöküntüden biz gençlerimizi ancak doğru bilgilerle kurtarabiliriz. İslam bir kurtuluş reçetesi… Türk Diyaneti ise şu anda İslam’ı en doğru olarak sunan ve anlatan güvenilir çok önemli bir kurum.

İşte bu nedenle evlerimize doğru İslamiyet’i ve İslamiyet’e ait doğruluğu anlatan serlerin, kitapların girmesi gerekir. Eğer biz gençlerimize bu önemli kitapları okutamazsak onlar ne olduğu belli olmayan yayınevi ve kişilerin yazdığı eserleri okumaya mecbur kalacaklardır.

Bu nedenle; Diyanet Vakfı Yayınevi ve Diyanet Yayınevi kitaplarını gençlerimizle en kolay yoldan buluşturmalıyız.

Bu iş yapılırken, kar – zarar hesabı da düşünülmemelidir. Yani, “Gümüşhane’de ne kadar kitap satabiliriz ki…” gibi düşünce ve  söylemler yanlış olur. Bir gencin bir kitapla hayatı kurtulacaksa, isterse bir yıl boyu başka kitap satılmasın o müessese vazifesini yapmış sayılır. Kaldı ki; kamu kurumları maddi kâr kurumları değil, hizmet kurumlarıdır.

*******

Kemaliye Camii Gümüşhane’nin en merkezi  yerinde bulunmaktadır. Müftülüğümüzün elinde bu kadar önemli bir mekân var.

Kemaliye Camiinin herhangi bir dış mekanına bir kitabevi satış ofisi yapılabilir ki, şu anda zemin düzenlemesi yapılan açık dış mekan avlunun bir kenarına bile çok modern bir kitap satış ofisi yapılabilir.

Her gün binlerce kişinin gelip geçtiği işlek ve kalabalık bir merkezde Diyanet yayınlarının satışın yapıldığı bir ofis çok önemlidir. Hazır satılan polyester büfe kabinlerle de bu iş çok kolay halledilir.

Bu büfe kabinlerden yeteri büyüklükte bir kabin  Kemaliye Camii avlusuna yerleştirilip Diyanet Yayınevi Kitapları burada satılabilir.

Gümüşhane için çok önemli olan bu konuyu başta Sayın Müftümüz Osman Ayas Hocamıza ve diğer ilgililere anlatmış olmanın rahatlığı ile hepinize hayırlı günler diliyorum.

image_print

HABERLER